αρχικηVIRALΟι δισεκατομμυριούχοι Mark Zuckerberg και John Paul DeJoria φορούν συνέχεια ίδια ρούχα. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Οι δισεκατομμυριούχοι Mark Zuckerberg και John Paul DeJoria φορούν συνέχεια ίδια ρούχα. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Τελικά, δεν έχει να κάνει με το στιλ. Όπως θα έχετε δει οι περισσότεροι, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, φορά συνεχώς μπλουζάκια γκρι χρώματος. Στον ίδιο δρόμο και ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, John Paul DeJoria, ο οποίος φορά συνέχεια μαύρα ρούχα. Σημείωση: κανείς από τους δύο δεν το κάνει για χάρη του στιλ.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, που μιλά για τους λόγους που πολλοί δισεκατομμυριούχοι, κάνουν αυτή την επιλογή. Όπως τονίζει το CNBC, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να αποφύγουν το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «decision fatigue». Δηλαδή την κόπωση που προκαλείται, από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε μέσα σε μια ημέρα. Μια κόπωση που γίνεται όλο και πιο έντονη, όσο εξελίσσεται το 24ωρο. Φορώντας ρούχα ίδιου τύπου κάθε ημέρα, δεν έχεις να επιλέξεις για το τι θα φορέσεις. Άρα μια απόφαση λιγότερη.

Ο Zuckerberg είχε πει σχετικά με τα περίφημα γκρι μπλουζάκια του, το 2014: «Έχω οργανώσει έτσι τη ζωή μου, έτσι ώστε να λαμβάνω τις λιγότερες δυνατές αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα. Νιώθω ότι δεν κάνω καλά την δουλειά μου, όταν ασχολούμαι με πράγματα ασήμαντα». Εννοώντας φυσικά, ότι το να επιλέγεις διαφορετικά ρούχα κάθε πρωί, είναι για αυτόν ένα δευτερεύον ζήτημα.

Στην ίδια λογική και ο DeJoria, ο οποίες έχει εξηγήσει ότι με το να φορά παρόμοια μαύρα ρούχα κάθε ημέρα, περνά λιγότερη ώρα μπροστά από την ντουλάπα. Και έτσι μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το χρόνο για σημαντικότερα πράγματα, όπως η οικογένεια και οι business.

maxresdefault

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 9 =