αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ανταγωνιστές δίνουν συγχαρητήρια στη Nintendo για το Switch. Θα βλέπαμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

Οι ανταγωνιστές δίνουν συγχαρητήρια στη Nintendo για το Switch. Θα βλέπαμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

Κινήσεις που δεν γίνονται συχνά -ειδικά στην Ελλάδα-, είδαμε με αφορμή την κυκλοφορία του Nintendo Switch. Τι ακριβώς έγινε: Η εταιρία κυκλοφόρησε επίσημα τη νέα κονσόλα της. Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Sony και Microsoft της είπαν συγχαρητήρια.

Τα μεγάλα «μπράβο» δόθηκαν μέσω Twitter. Μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα χαρακτηριστικά tweets από τους επίσημους λογαριασμούς των Xbox, Xbox UK και Playstation. Ο θετικός ανταγωνισμός, στα καλύτερα του.

Όλα αυτά, την στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες, συζητούσαμε εδώ στο It’s Possible, για την ανάρτηση του αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου, Grant Cardone. Η οποία έγραφε: «Όσοι φθονούν την επιτυχία των άλλων, ποτέ δεν θα αποκτήσουν τη δική τους».

Η ανάρτηση μπορεί να μην αναφέρεται στην χώρα μας ειδικά. Ωστόσο, θυμίζει… τόσο πολύ Ελλάδα. Όπως λέγαμε και στο πρόσφατο άρθρο, ζούμε στην χώρα που αντί να βλέπουμε τα success stories και να εξετάζουμε τι έκαναν σωστά οι πρωταγωνιστές της εκάστοτε ιστορίας, αντίθετα έχουμε ως στόχο να τα εκμηδενίσουμε. Κανείς δεν λέει «μπράβο» σε κανέναν. Πάντα η επιτυχία των άλλων είναι «τυχαία». ‘Η συνέβη επειδή κάποιος «είχε βύσμα». ‘Η είναι απλά «μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει».

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε επίπεδο «απλού κόσμου» ή σε επίπεδο χρηστών στα social media. Γίνεται και σε επιχειρηματική βάση. Πόσες ελληνικές εταιρίες, άραγε, θα τολμούσαν να δώσουν δημόσια συγχαρητήρια ή έστω να πουν μια καλή λέξη για ανταγωνιστή τους; Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί την απάντηση…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + thirteen =