αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Έλληνες ιδρύουν όλο και περισσότερες Ι.Κ.Ε. αλλά πολλές από αυτές ξανά κλείνουν

Οι Έλληνες ιδρύουν όλο και περισσότερες Ι.Κ.Ε. αλλά πολλές από αυτές ξανά κλείνουν

Η κρίση καλά κρατεί, αλλά από ότι φαίνεται πολλοί Έλληνες «πειραματίζονται», ιδρύοντας ΙΚΕ. Έτσι αύξηση της τάξης του 35% στις ιδρύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) καταγράφηκε στο μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EEA), στο χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Ιουνίου 2017, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν (Οκτώβριος 2015 – Ιούνιος 2016), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Από την ανάλυση των στοιχείων του μητρώου το τελευταίο 9μηνο (Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017) προκύπτει ανοδική τάση ιδρύσεων Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών, η οποία κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, με 63 νέες εγγραφές, σταθεροποιήθηκε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017, εμφάνισε μια μικρή πτώση τον Απρίλιο, λόγω και των αργιών του Πάσχα, και κατέγραψε την τιμή κορυφής (peak value), με 72 νέες ιδρύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών, τον Μάιο του 2017.

Ωστόσο, όπως θα δείτε στον παρκάτω πίνακα, έχουμε και αύξηση διαγραφών ΙΚΕ το διάστημα Οκτωβρίου 2016 και Ιουνίου 2017, φτάνοντας τις 573 διαγραφές. Πράγμα που δείχνει ότι πολλές από τις εταιρίες που ιδρίονται, δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν.

Σε επίπεδο Δραστηριότητας, τα πρωτεία ίδρυσης Ι.Κ.Ε. «κρατούν» οι «Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Συμβούλου με επαγγελματική εγκατάσταση», με ποσοστό 6,3% επί των συνολικών ιδρύσεων, ακολουθούν οι «Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών» με 3,1%, «λογιστικά γραφεία» με 3% και υπηρεσίες «λιανικού εμπορίου», «ειδών παντοπωλείου», «καφετέριες» και «πρατήρια βενζίνης» με 1,4%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 20 =