αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBill Gates: Οι άνθρωποι με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά θα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας του μέλλοντος

Bill Gates: Οι άνθρωποι με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά θα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας του μέλλοντος

Είναι γνωστό, ότι ο Bill Gates έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα το μέλλον. Ο ιδρυτής της Microsoft σε όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι μέσα στις νέες τεχνολογίες, μιλά με ανθρώπους του χώρου, ενημερώνεται από τα σχετικά βιβλία και έχει μια καλή εικόνα για το πως διαμορφώνεται η αγορά.

Σε μια περίοδο όπου η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ο Mr Microsoft, μιλά για το πως θα είναι η αγορά εργασίας του μέλλοντος, ενώ κάνει και τις προβλέψεις του για το ποιοι άνθρωποι θα είναι περιζήτητοι.

Σύμφωνα με τον Bill Gates, τρία είναι τα πεδία στα οποία θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας: στις επιστήμες, στους μηχανικούς υπολογιστών και στα οικονομικά. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα αντικείμενα θα είναι «οι φορείς της αλλαγής», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος, έτσι ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά εργασίας του μέλλοντος; Ο Gates απαντά συγκεκριμένα: «Νομίζω, οι βασικές γνώσεις των επιστημών, των μαθηματικών και των οικονομικών. Πολλές επαγγελματικές καριέρες του μέλλοντος, θα βασίζονται σε αυτά τα 3 πράγματα», τονίζει.

«Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις, για παράδειγμα, να γράφεις κώδικα. Αλλά το να γνωρίζεις πως σκέφτονται οι experts, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ» καταλήγει ο Bill Gates.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εννέα συμβουλές του Mark Zuckerberg για να φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =