αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι άλλοι βλέπουν μόνο τα ‘πάνω’ της επιτυχίας σου»: Μια ιδρύτρια παραθέτει 5+1 μαθήματα που έλαβε μόλις ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση

«Οι άλλοι βλέπουν μόνο τα ‘πάνω’ της επιτυχίας σου»: Μια ιδρύτρια παραθέτει 5+1 μαθήματα που έλαβε μόλις ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση

Είναι δεδομένο πως όταν ξεκινάς την δική σου επιχείρηση, ξαφνικά ένας άλλος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Είναι εντελώς διαφορετικό από το να πηγαίνεις σε μια καθημερινή δουλειά ως υπάλληλος, με ωράριο 9-5. Πως είναι όμως να το βιώνεις όλο αυτό από μέσα; Η Holly Johnson εργαζόταν ως υπάλληλος μέχρι το 2011. Τι έγινε μετά; Δημιούργησε το blog ClubThrifty.com, μαζί με τον σύζυγο της. Έμαθαν πως να χρησιμοποιούν το affiliate marketing και γενικότερα τις advertising platforms. Και κάπως έτσι, κατάφεραν μέσα από το project τους να έχουν πολλά έσοδα.

Μέσα από σκληρή δουλειά όπως λέει, κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία. Το επίσης σημαντικό, είναι ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, έλαβε μερικά σπουδαία μαθήματα. Σε άρθρο της στο gobankingrates.com, η Holly Johnson παραθέτει 6 από αυτά. Και αξίζει να τα δει κάθε νέος επιχειρηματίας (και όχι μόνο).

1# Το Outsourcing είναι το «κλειδί» (αλλά μην κάνεις Outsourcing τα πάντα): Όπως λέει η ίδια, ένα από τα λάθη που έκαναν αρχικά μαζί με τον σύζηγο της, ήταν να προσπαθούν… να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Τελικά, διαπίστωσαν ότι αν δίνεις έστω μικρά tasks σε άλλους, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αλλά τα σημαντικά tasks, είναι καλό πάντα να τα κάνεις εσύ.

2# Η επιχειρηματικότητα είναι πιο δύσκολη από ότι φαίνεται: Πολλοί θεωρούν ότι το να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, ακόμα και ένα blog, είναι εύκολο. Στην πράξη είναι μια δύσκολη διαδρομή. Επίσης χρειάζεται χρόνος, υπομονή και επιμονή για να φτάσεις στο σημείο όπου να μπορείς να κερδίζεις ένα πραγματικό εισόδημα από το project σου.

3# Μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου από την επιχειρηματικότητα: Η Holly Johnson περιγράψει και ένα σκηνικό που ίσως θυμίζει και λίγο… Ελλάδα. Όταν αυτή και ο άντρας της ξεκίνησαν το blog, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την ρώταγαν για τα επιχειρηματικά της σχέδια, αλλά για το πως… θα καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της. Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι μέσα από τον επιχειρηματικό δρόμο μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα. Είναι μια κανονική δουλειά και όχι ένα χόμπι.

4# Οι άλλοι βλέπουν μόνο τα ‘πάνω’ της επιτυχίας σου: Μπορεί να φεύγεις λίγο νωρίτερα από το γραφείο την Παρασκευή. Μπορεί να πας και μια 2ήμερη εκδρομή. Αλλά για να φτάσεις μέχρι εκεί, είναι σίγουρο ότι έχεις δουλέψει πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα. Με αρκετή πίεση και άγχος. «Όταν εργάζεστε για τον εαυτό σας, πολλοί άνθρωποι θα δουν μόνο τα ‘εξωτερικά σημάδια’ της επιτυχίας σας χωρίς να εξετάζουν ποτέ τις θυσίες που έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε», λέει η johnson.

5# Πρέπει να μείνεις οργανωμένος:Πρέπει να εξετάζεις τα έσοδα και τα έξοδα που έχεις, και να πληρώνεις τους φόρους σου. Το να έχεις ένα δικό σου project, απαιτεί μεγάλη οργάνωση. Σε μόνιμη βάση.

6# Δεν υπάρχει πιο «μαγικός» δρόμος: «Ίσως χρειαστεί να εργάζομαι 80 ώρες εβδομαδιαίως, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από την επιτυχία ή την αποτυχία με τους δικούς σου όρους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκπληκτικό από το να βλέπετε τις ανταμοιβές των προσπαθειών σας θα πάνε σε εσάς και όχι σε κάποιον εργοδότη», λέει η ίδια. Ναι, ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι μοναδικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =