αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟδεύει προς νέα παράταση η παράδοση των αεροδρομίων στη Fraport

Οδεύει προς νέα παράταση η παράδοση των αεροδρομίων στη Fraport

Προς νέα καθυστέρηση οδηγείται η ανάληψη της λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την κοινοπραξία των Fraport – Slentel, η οποία ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, καταβάλλοντας προσφορά 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η ανάληψη της λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την κοινοπραξία δεν θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά στα μέσα του προσεχούς Μαρτίου και συγκεκριμένα έως τις 15/3. Αιτία είναι η μη ολοκλήρωση σειράς τεχνικού χαρακτήρα προαπαιτούμενων και από τις δύο πλευρές, κάτι που οδήγησε στην από κοινού απόφαση να υπάρξει παράταση, προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η διαδικασία.

Ήδη, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας Fraport – Slentel έχει ενημερώσει το προσωπικό της εταιρείας για την καθυστέρηση, ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για λόγους λειτουργικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας, όπως ανέφεραν κύκλοι της κοινοπραξίας στο Capital.gr. Ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως σημείωσαν, η εταιρεία απασχολεί ήδη 400 εργαζομένους και οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των αεροδρομίων. “Εάν μας πουν, αύριο πραγματοποιείται η παράδοση – παραλαβή των αεροδρομίων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι”, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + ten =