αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξυπνούσα για 1 χρόνο στις 3:45 το ξημέρωμα. Σαν τον Tim Cook»: Μια γυναίκα λέει την εμπειρία της

«Ξυπνούσα για 1 χρόνο στις 3:45 το ξημέρωμα. Σαν τον Tim Cook»: Μια γυναίκα λέει την εμπειρία της

Πολλοί γνωστοί και πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν πριν χαράξει ο ήλιος. Αυτή τη συνήθεια εφαρμόζουν, για παράδειγμα, η Oprah Winfrey ή ο Richard Branson. Κάποιοι το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Όπως ο Tim Cook που ξυπνά «νύχτα», στις 3:45. Σε μόνιμη βάση. Πως είναι, άραγε, να σηκώνεσαι από το κρεβάτι τόσο νωρίς, κάθε μέρα;

Μια γυναίκα το έκανε, για 1 χρόνο. Η Wanda Thibodeaux είναι Copywriter στην εταιρία, TakingDictation.com. Όπως λέει σε άρθρο της στο inc.com, κάποια στιγμή οι ευθύνες της στη δουλειά και το σπίτι αυξήθηκαν. Έτσι, για να τα προλάβει όλα έπρεπε να εφαρμόσει το μοντέλο του Tim Cook. Και να ξυπνά στις 3:45. Η ώρα που έπεφτε στο κρεβάτι το βράδυ, ήταν συνήθως γύρω στις 23:00.

Η ίδια εξηγεί το πως βίωσε το συγκεκριμένο δύσκολο ωράριο. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Όμως στην πορεία ξεκίνησαν να παρουσιάζονται οι πρώτες σημαντικές δυσκολίες. Η Wanda Thibodeaux άρχισε να σηκώνεται… μια ώρα πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Κυρίως λόγω άγχους, αφού γνώριζε ότι πρέπει να ξυπνήσει πολύ νωρίς. Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα και στον σύζυγο της, που είχε άλλες 3 γεμάτες ώρες ύπνου.

Τα πράγματα δεν βελτιώνονταν. Και κάπου στα μέσα της εβδομάδας, περίμενε το Σάββατο, έτσι ώστε να κοιμηθεί λίγο παραπάνω. Όλα αυτά επηρέασαν και τις ανθρώπινες σχέσεις της, αφού η ίδια από ένα σημείο και μετά, δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταποκριθεί όπως ήθελε σε πράγματα που της ζητούσαν.

Και είναι λογικό. Η μόνιμη έλλειψη ύπνου ρίχνει τα επίπεδα ενέργειας σου, ενώ αυξάνει το άγχος. Επίσης, σου… ανοίγει την όρεξη και είναι δύσκολο να αντισταθείς σε μη υγιεινά τρόφιμα. Επίσης, όταν είσαι εξαντλημένος αντιμετωπίζεις και άλλα προβλήματα, όπως δυσκολία συγκέντρωσης και κρίσης.

Τελικά, μπορεί το πολύ πρωινό ξύπνημα να αποφέρει καρπούς; Η copywriter εξηγεί ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις. Αρκεί μετά το ξύπνημα, να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Να αθληθείς ή να πας μια μικρή βόλτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν το κάνουν. Ξυπνούν νωρίς επειδή πρέπει… να τρέξουν από το πρώτο λεπτό. Κάτι που κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο, αρκετά δύσκολο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =