αρχικηVIRALΞενοδοχείο από πάγο στη Σουηδία θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο (ΦΩΤΟ)

Ξενοδοχείο από πάγο στη Σουηδία θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο (ΦΩΤΟ)

Το ICEHOTEL στα βόρεια της Σουηδίας ήταν το πρώτο ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο και χιόνι όταν άνοιξε το 1989. Σήμερα, 27 χρόνια από την κατασκευή του κι έπειτα από ισάριθμες ανακαινίσεις κάθε χειμώνα, το ICEHOTEL 365 θα είναι το πρώτο κατάλυμα που θα παραμείνει ανοιχτό όλη την διάρκεια του χρόνου.

Νέα τεχνολογία θα επιτρέψει σε μέρος του θρυλικού ξενοδοχείου να φιλοξενήσει πελάτες που αναζητούν τον ήλιο του μεσονυκτίου και το Βόρειο σέλας. Μάλιστα υπάρχει και ειδικό ξυπνητήρι που ξυπνά τους επισκέπτες ακριβώς την ώρα που πρέπει.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, η μέση θερμοκρασία του είναι -5 βαθμοί Κελσίου, αλλά δίνονται όλα τα δυνατά μέσα για να κρατούνται οι φιλοξενούμενοι ζεστοί. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ένα μπαρ, γκαλερί τέχνης και δέκα πολυτελείς σουίτες. Έχει την δική του εκκλησία, όπου τελούνται περίπου 100 γάμοι ετησίως, αλλά και χώρους που δεν έχουν φτιαχτεί από πάγο, όπως σπα και σάουνα για να ξεκουράζονται οι επισκέπτες.

Περί τους 580 καλλιτέχνες έχουν φτιάξει έργα τέχνης για το ξενοδοχείο από το 1989 που άνοιξε. Είναι 200 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού κύκλου στο Jukkasjarvi, και αλλάζει μορφή κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας 5.000 τόνους πάγου. Μέρη του ξενοδοχείου θα συνεχίσουν να λιώνουν και θα ξαναχτιστούν ως συνήθως, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες την επόμενη χρονιά θα χαρούν νέα τέχνη από πάγο.

9

11

7

4

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + nineteen =