αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν οι εργασίες για το «Golden Hall 2». Τι θα υπάρχει εκεί μέσα

Ξεκινούν οι εργασίες για το «Golden Hall 2». Τι θα υπάρχει εκεί μέσα

Το πράσινο φως για την εμπορική αξιοποίηση του ακινήτου του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι έδωσαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Τα υπουργεία ενέκριναν τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Lamda Development και τους περιβαλλοντικούς όρους, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την αξιοποίηση ολόκληρου του κτιρίου. Σύμφωνα με την απόφαση των δύο υπουργείων, οι νέες δραστηριότητες θα αναπτυχθούν εντός του υφιστάμενου κτιρίου (χωρίς προσθήκες, δηλαδή) και θα περιλαμβάνουν:

• Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, 3.254 τ.μ., στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου. Επιτρέπεται να περιλαμβάνει πωλητήριο και χώρο εστίασης.

• Εμπορικά καταστήματα σε έκταση 38.994 τ.μ.

• Χώροι συνάθροισης κοινού συνολικής έκτασης 742 τ.μ., στους οποίους μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, auditorium και ειδικές προβολές.

• Χώροι εστίασης-αναψυχής σε έκταση 3.651 τ.μ.

• Χώροι γραφείων 5.263 τ.μ., κυρίως στους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου.

• Μεγάλο κομμάτι του κτιρίου (5.952 τ.μ.), στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων παιδικής αναψυχής και γυμναστηρίου. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, μπορούν να περιλαμβάνονται παιδότοποι, ενυδρείο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, χώροι παιδικών εκθέσεων και παραστάσεων, με πωλητήριο και χώρο εστίασης. Ακόμα ένας παιδότοπος, έκτασης 660 τ.μ., θα δημιουργηθεί στο εξωτερικό του κτιρίου.

• Τέλος, στο κτίριο περιλαμβάνεται υπόγειος χώρος στάθμευσης 189 θέσεων και υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι (59.167 τ.μ.). Εξωτερικά, επιτρέπεται η δημιουργία 37 θέσεων στάθμευσης. Να σημειωθεί ότι ο ιδιώτης υποχρεούται να τοποθετήσει «έξυπνο» σύστημα βέλτιστης κατανομής της κυκλοφορίας, ώστε να μειώσει την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή. Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να υποβληθούν οι οριστικές μελέτες από τη Lamda.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =