αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνα τώρα: 2+1 συμβουλές για να κάνεις την μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου

Ξεκίνα τώρα: 2+1 συμβουλές για να κάνεις την μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου

Όσοι κινούνται μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο, πιθανότατα ακούνε συχνά μια λέξη: Pivot. Και δεν εννοούμε την κίνηση στο μπάσκετ (αν και μοιάζει). Είναι η μεγάλη αλλαγή σε μια επαγγελματική διαδρομή. Αυτή μπορεί να είναι στο ίδιο πεδίο, δηλαδή να είσαι π.χ. επιχειρηματίας και να «αναδιαμορφώσεις» το project σου, ή μπορεί να είναι ολική αλλαγή, δηλαδή από προγραμματιστής να γίνεις π.χ. λογιστής.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες αποφάσεις είναι αρκετά τολμηρές και εμπεριέχουν ρίσκο. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί άνθρωποι ακόμα κι αν έχουν τέτοιες σκέψεις, τελικά δεν τις πραγματοποιούν ποτέ. Από την άλλη μεριά, όσοι πάρουν την μεγάλη απόφαση για ένα pivot, έχουν αρκετές πιθανότητες να ανατρέψουν τα δεδομένα στην καριέρα τους και να φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 3 συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις, για να πετύχεις την μεγάλη αλλαγή.

1# Ξεκίνα σήμερα: Ναι, αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν ξεπερνούν ποτέ κάποιοι άνθρωποι. Σκέφτονται την μεγάλη αλλαγή, το συζητάνε, αλλά τελικά… μένουν εκεί. Πιστεύουν ότι δεν ήρθε ακόμα η «σωστή στιγμή». Όπως έχουμε ξανά πει, μάλλον δεν υπάρχει σωστή στιγμή.

«Αν έχεις μια καλή ιδέα, ξεκίνα σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις», έχει πει ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom.

2# Ζήτα βοήθεια: Μπορεί να έχεις πολλές ικανότητες. Ωστόσο, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Μοιράσου τα σχέδια σου με ανθρώπου που γνωρίζεις και μπορούν να σε βοηθήσουν. Αυτοί μπορεί να είναι άνθρωποι της αγοράς, φίλοι ή συγγενείς. Ο οποιοσδήποτε έχει κάποιες βασικές γνώσεις και μπορεί να καταλάβει αυτό που πας να κάνεις. Ένας καλός τρόπος για να αναπτύξεις το δύκτιο σου, είναι το Linkedin.

3# Φτιάξε κάτι: Αυτό μπορεί να μοιάζει ως ένα μεγάλο task, αλλά μπορεί να μην είναι. Μοιάζει, κατά αντιστοιχία, με το να φτιάχνεις βιογραφικό και cover letter για την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία. Δημιούργησε ένα πρωτότυπο του προϊόντος σου και κάνε τα τεστ σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος, ίσως μπορείς να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία, δίνοντας ένα μικρό οικονομικό αντίτιμο. Άλλωστε οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + fourteen =