αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι έχεις αποτύχει; Εδώ είναι τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις

Νιώθεις ότι έχεις αποτύχει; Εδώ είναι τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις

Πιθανότατα έχεις ακούσει φράσεις σαν αυτές: Ότι μόνο εκείνοι που προσπαθούν πολύ φτάνουν στην επιτυχία, αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό ή ότι όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι είχαν αποτυχίες πριν φτάσουν στην κορυφή. Παρόλα αυτά, μόλις κοιτάς στον εαυτό σου στον καθρέφτη και βλέπεις αυτά που (δεν) έχεις πετύχει, νιώθεις αποτυχημένος.

Μπορεί επίσης να νιώθεις ότι είσαι ο μόνος που έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά μάλλον δεν είσαι. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις δικές τους υψηλές προδιαγραφές και το χειρότερο είναι… ότι υπάρχει πάντα κάποιος στη ζωή τους – ίσως ένας παλιός συμμαθητής ή συνεργάτης – που έχει πάρει το ίδιο μονοπάτι και τα έχει καταφέρει. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν και εσύ για να φτάσεις στην επιτυχία; Το inc.com παραθέτει τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις.

1# Εστίασε σε εσένα και όχι στους άλλους: Το σκηνικό που περιγράψαμε πριν είναι πολύ συνηθισμένο, στην εποχή των social media. Εκεί που νιώθεις ότι έχεις αποτύχει, ξαφνικά βλέπεις στον «τοίχο» σου τα επιτεύγματα κάποιου άλλου. Αυτό που πρέπει να κάνεις όμως είναι να κοιτάξεις τον εαυτό σου, τον δικό σου σκοπό και να θυμηθείς το «γιατί» κάνεις την δουλειά σου.

2# Σκέψου αυτό που θες και όχι αυτό που «πρέπει»: Πάντα θα έχεις ανθρώπους γύρω σου, που θα σου λένε να κάνεις την Α ή την Β επιλογή. Βρες το θάρρος να κάνεις τα πράγματα που θες εσύ. Έτσι θα είσαι πιο παραγωγικός και ευτυχισμένος. Και ίσως φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία.

3# Σωστό περιβάλλον: Όπως είπαμε οι άνθρωποι γύρω σου παίζουν σημαντικό ρόλο. Ναι, η τελική επιλογή θα είναι δική σου, πάνω σε ένα θέμα που αφορά την καριέρα σου. Όμως ταυτόχρονα είναι καλό να έχεις δημιουργήσει ένα σωστό περιβάλλον γύρω σου. Με ανθρώπους που μπορείς να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις μαζί τους, να σου παραθέσουν μια διαφορετική οπτική και να σου δώσουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − one =