αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ναυαγεί» η επένδυση με το Academy Gardens στον Κηφισό. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα έφτανε τα 300 εκατ. ευρώ

«Ναυαγεί» η επένδυση με το Academy Gardens στον Κηφισό. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα έφτανε τα 300 εκατ. ευρώ

Το έργο Academy Gardens, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, όπως όλα δείχνουν δεν θα υλοποιηθεί, καθώς πηγές των επενδυτών τόνισαν ότι δεν γίνεται αντιληπτό γιατί η ελληνική πολιτεία δεν πραγματοποιεί όσα προβλέπει ο νόμος προκειμένου να ξεκινήσει. Μάλιστα σημειώνουν ότι συνολικά έχουν δαπανηθεί, έως σήμερα, 130 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία περίπου 35 εκατ. σε φόρους ακίνητης περιουσίας. Ως εκ τούτου “παγώνει” κάθε διαδικασία για την εκκίνηση του έργου.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εμπορικού πολυχώρου στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς), την οποία, το χειμώνα του 2007, η ιστορική βιομηχανία πώλησε έναντι 37 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Artume.

Mε το έργο να παραμένει μακέτα εδώ και μία δεκαετία, το BlackRock Europe Property Fund III, που ελέγχει την Artume, αποφάσισε να αναστείλει την -πρώτη στην ελληνική αγορά ακινήτων- επένδυσή του στον Κηφισό. Αυτό σημαίνει ότι σταματά κάθε είδους ενέργεια (π.χ. εξασφάλιση χρηματοδότησης) με στόχο την έναρξη του έργου, όπως διαβάζουμε στο Economy365.gr.

Το προεδρικό διάταγμα

Για να ξεκινήσει η επένδυση θα πρέπει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και βέβαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, να υπογράψουν το προεδρικό διάταγμα, που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας και προσδιορίζει τους όρους δόμησης στην έκταση του έργου, όπως και στην ευρύτερη περιοχή. Εν συνεχεία το προεδρικό διάταγμα θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να ακολουθήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Ωστόσο, η διαδικασία των υπογραφών του προεδρικού διατάγματος δεν προχωρά, με πηγές που παρακολουθούν το έργο να κάνουν λόγο για κωλυσιεργία, άνευ προηγουμένου, που σχετίζεται με την απόπειρα ικανοποίησης μίας μικρής αριστερής συνιστώσας που τάσσεται κατά της επένδυσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eleven =