αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝαι, η Airbnb κατέγραψε για πρώτη φορά κερδοφορία

Ναι, η Airbnb κατέγραψε για πρώτη φορά κερδοφορία

Στην εποχή της κερδοφορίας περνάει για πρώτη φορά η Airbnb. H επιτυχημένη πλατφόρμα διαμοιρασμού κατοικιών, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην κερδοφορία μετατρέποντας το 2016 σε έτος ορόσημο για την πορεία της.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία της οποίες επικαλείται το Fortune Greece, η Airbnb έγινε επικερδής για πρώτη φορά κατά το β’ εξάμηνο του 2016. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 80% τον περασμένο χρόνο και η εταιρεία αναμένεται να σημειώσει κέρδη και το 2017, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. H Αirbnb αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα.

Παρά το γεγονός ότι πολλές ιδιωτικές εταιρείες της Silicon Valley έχουν αξία πάνω από ένα δισ. δολάρια, λίγες είναι εκείνες που σημειώνουν κέρδη. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Uber με αξία άνω των 40 δισ. δολαρίων, που όμως παρά τη μεγάλη επέκταση έχει ακόμα ζημιές.

Το AirBnB δεν έχει δικά του ξενοδοχεία και δωμάτια. Παίρνει προμήθεια από 6% έως 12% των εκάστοτε ενοικίων, αλλά και ένα μικρό ποσό από τους ιδιοκτήτες. Η εταιρεία πήρε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 3,1 δισ. δολ. για να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, όπως αυτή των ταξιδιωτικών οδηγών, πληρωμών με την εξαγορά της Tilt αλλά και τις αεροπορικές κρατήσεις, μια νέα υπηρεσία που έρχεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 9 =