αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα Ασιατική επέλαση: Τρεις Κινέζοι αγόρασαν άλλα 30 διαμερίσματα στα Εξάρχεια. Έδιωξαν όλους τους παλιούς ενοίκους

Νέα Ασιατική επέλαση: Τρεις Κινέζοι αγόρασαν άλλα 30 διαμερίσματα στα Εξάρχεια. Έδιωξαν όλους τους παλιούς ενοίκους

Η αγορά του real estate στην Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς… Κίνας. Πέρα από τον μυστηριώδη Κινέζο που φέρεται να αγόρασε 100 διαμερίσματα στην Αθήνα πρόσφατα, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες όπως αυτή τριών Κινέζων που έχουν αγοράσει 30 ακίνητα στα Εξάρχεια (Ιπποκράτους).

Η πρώτη αγοράστρια είναι Κινέζα και βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα, ενώ οι άλλοι δύο, ανδρόγυνο, πήραν «χρυσή βίζα» το 2014 και έκτοτε διαμένουν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» έχει μεγάλη απήχηση στην Κίνα με αποτέλεσμα να παρακινηθούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τον Δεκέμβριο του 2015 να αποκτήσουν 30 ακίνητα.

Πρόκειται για μικρά διαμερίσματα (45-50 τμ) και κάποια μαγαζιά που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ιπποκράτους.

Το συνολικό τίμημα που αναγράφεται στα συμβόλαια είναι 267.500 ευρώ (με αντικειμενική αξία 1.393.000 ευρώ).

Λίγες εβδομάδες μετά την αγορά μάζεψαν όλους τους ενοίκους σε μια συνάντηση και με τη βοήθεια διερμηνέα τους ανακοίνωσαν πως τα συμβόλαιο τους δεν θα ανανεώνονταν.

Ορισμένοι, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» αντέδρασαν, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες φρόντισαν να μην υπάρξουν εντάσεις.

Τους είπαν πως δεν σκόπευαν να κινηθούν δικαστικά και ζήτησαν απ’ όλους να τους πουν πόσο καιρό χρειάζονταν για να βρουν άλλο σπίτι. Προσφέρθηκαν μάλιστα να αναλάβουν το κόστος της μετακόμισης. Πήρε πάνω από ένα χρόνο για να φύγει και ο τελευταίος ένοικος, με τους περισσότερους να αρνούνται να καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα τα οφειλόμενα ενοίκια.

Ένα χρόνο μετά την αγορά δεκάδες συνεργεία κατά κύριο λόγο Κινέζων εργατών ξεκίνησαν μια μεγάλη ανακαίνιση. Κράτησαν την πρόσοψη αλλά εντός άλλαξαν τα πάντα. Προς το παρόν τα διαμερίσματα ενοικιάζονται μέσω Airbnb, αλλά παράλληλα προσπαθούν να πουλήσουν 25 από αυτά. Τα έχουν «γκρουπάρει» έτσι ώστε να έχουν συνολικό τίμημα 250.000 ευρώ – όσο δηλαδή χρειάζεται κάποιος για να βγάλει βίζα – και υπολογίζουν πως ο αγοραστής θα έχει ένα εισόδημα της τάξης των 1.050 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − three =