αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπαίνει και η Samsung στα αυτόνομα οχήματα- Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μπαίνει και η Samsung στα αυτόνομα οχήματα- Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Η Apple πήρε πρόσφατα την έγκριση για να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων και πριν από λίγες μέρες την είδαμε να δοκιμάζει την τεχνολογία της σε ένα Lexus RX450h crossover, στους δρόμους της Silicon Valley. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη από το κομμάτι των smartphones που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Korea Herald, η Samsung πήρε πρόσφατα την έγκριση από τις αρχές στη Ν. Κορέα για να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Samsung. Tο μόνο που γνωρίζουμε, σύμφωνα με το Techblog.gr, είναι πως οι δοκιμές γίνονται σε ένα “εμπορικό όχημα της Hyundai εξοπλισμένο με τις τελευταίες κάμερες και αισθητήρες”. Εκπρόσωπος της Samsung στη Σεούλ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την είδηση.

Το 2015 η Samsung ανακοίνωσε πως δημιουργεί μια νέα ομάδα, η οποία θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση. Το τμήμα αυτό θα ασχολούνταν με την δημιουργία κομματιών και όχι με την δημιουργία ενός ολόκληρου αυτοκινήτου.

Πολλές εταιρείες της Silicon Valley ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο κομμάτι των ηλεκτρονικών ειδικών, Apple και Samsung, τώρα κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις. Και οι δυο θέλουν να προλάβουν να μην αφήσουν όλο το κομμάτι της αγοράς σε Google και Uber.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =