αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπαίνει και η Apple στον Οργανισμό για την «καλή τεχνητή νοημοσύνη»

Μπαίνει και η Apple στον Οργανισμό για την «καλή τεχνητή νοημοσύνη»

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε μάθει για την δημιουργία ενός Οργανισμού, στο οποίο είναι μέλη τεχνολογικοί γίγαντες, και στόχο έχει να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας. Το «Partnership on AI to Benefit People and Society» όπως είναι του Οργανισμού, έχει είχε ως ιδρυτικά μέλη τις Amazon, Facebook, Google, IBM και Microsoft.

Τώρα ένα ακόμα μεγάλο όνομα προστίθεται στους ιδρυτές. Είναι η Apple. Ο συνιδρυτής του Siri και CTO Tom Gruber πρόκειται να εκπροσωπήσει την Apple, όπως διαβάζουμε στο TechCrunch. Παρόλο που δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμα, για τις ακριβείς εργασίες που θα κάνει ο Οργανισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν οι εταιρίες αναμένεται να κάνουν εργασίες και να βάλουν κάποιους βασικούς κανόνες σε ότι αφορά την ηθική, την συμμετοχικότητα και τη ιδιωτική ζωή. Και το πως αυτά όλα θα αλληλεπιδρούν με την τεχνητή νοημοσίνη.

Η Apple δεν θα μπορούσε να λείπει από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αφού διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες, σε ότι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Μένει να δούμε και ποια θα είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα της όλης προσπάθειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 5 =