αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια career coach παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, την πρώτη εβδομάδα στη νέα σου δουλειά

Μια career coach παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, την πρώτη εβδομάδα στη νέα σου δουλειά

Το να ξεκινάς σε μια νέα δουλειά, είναι μια αμήχανη στιγμή. Ξαφνικά βρίσκεσαι σε έναν νέο χώρο εργασίας, με πολλούς νέους συναδέλφους γύρω σου και με πολλά νέα πράγματα να μάθεις. Όμως, όλα αυτά δεν πρέπει να σε ανησυχούν. Αφού μπορείς να προσαρμοστείς γρήγορα και να φτάσεις στην επιτυχία.

Η Jenny Blake είναι career coach και στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Google. Έχει επίσης γράψει το βιβλίο «Pivot: The Only Move That Matters Is Your Next One». Μιλώντας στο CNBC, παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, την πρώτη εβδομάδα στη νέα σου δουλειά.

1- Μάθε τι είναι σημαντικό για τον διευθυντή σου: «Συζήτησε με τον διευθυντή σου σχετικά με το τι θεωρείτε επιτυχία στον νέο σου ρόλο», λέει η Blake. Είναι καλό να γνωρίζεις από την αρχή, ποια είναι τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θέλει. Και τι αντίκτυπο θα ήθελε να έχουν αυτά στην ομάδα αλλά και σε όλο τον Οργανισμό.

2- Φτιάξε πλάνο: Στη συνέχεια, πρέπει να καταστρώσεις το πλάνο. Τι προγράμματα και τι τεχνολογίες πρέπει να μάθεις. Με ποιούς πρέπει να συνεργαστείς. Αν έχεις ερωτήσεις, μη διστάσεις να τις κάνεις στον διευθυντή σου. Κράτα σημειώσεις για όλα τα στοιχεία που θα συλλέξεις.

3- Γνώρισε τους συναδέλφους σου: Ναι, μπορεί τις πρώτες ημέρες να έχεις αρκετή δουλειά, αλλά μη ξεχάσεις να γνωρίσεις τους νέους συναδέλφους σου. Πήγαινε μαζί τους για ένα γεύμα, καφέ ή ένα απλό περίπατο για συζήτηση. Κάνε και σε αυτούς ερωτήσεις Σύμφωνα με την Blake μια καλή ερώτηση είναι: «Τι θα ήθελες να γνωρίζεις εσύ, όταν ξεκίναγες στην εταιρία;. ‘Η ρώτησε τους γενικότερα συμβουλές που μπορούν να σου δώσουν. Κάνε καλές επαφές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν όχι μόνο στον νέο σου ρόλο αλλά και στην συνέχεια της καριέρας σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =