αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια 16χρονη από την Καβάλα μπήκε μέσα στους 10 κορυφαίους του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft

Μια 16χρονη από την Καβάλα μπήκε μέσα στους 10 κορυφαίους του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft

Σημαντική διάκριση σημείωσε η 16χρονη Καβαλιώτισσα μαθήτρια, Έφη Ζιώτα, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist καταλαμβάνοντας τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη, μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών που συμμετείχαν σε όλες τις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός, που διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής είχαν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

Αρχικά, η 16χρονη Έφη είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft PowerPoint 2013, ενώ δυο ακόμα μαθητές, ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα.

Τα τρία αυτά παιδιά, που συγκρότησαν την εθνική ομάδα Microsoft Office, ταξίδεψαν πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, καταλαμβάνοντας και οι τρεις σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα όπου διαγωνίστηκαν.

Στις 25 Μαΐου 2018, έχοντας ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Έφη Ζιώτα είχε μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη μεγάλη αυτή εμπειρία που θα ζήσει καθώς ήταν και η πρώτη φορά που θα ταξίδευε εκτός Ελλάδας. “Τους τελευταίους πέντε μήνες -είπε- μελέτησα πολύ συστηματικά στη σχολή κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή μου, Παναγιώτη Ασλανίδη, που με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια που κατέβαλα. Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια των γονιών μου, που με παρότρυναν συνεχώς και με ενθαρρύναν να συνεχίσω φτάνοντας μέχρι το τέλος. Ένιωσα πολύ όμορφα”.

Πηγή: iefimerida.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eleven =