αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια τολμηρή άποψη: Γιατί οι επιχειρηματίες πρέπει να επιδιώκουν την αποτυχία

Μια τολμηρή άποψη: Γιατί οι επιχειρηματίες πρέπει να επιδιώκουν την αποτυχία

Όταν κάποιος ξεκινά μια επιχειρηματική προσπάθεια, συνήθως έχει στο μυαλό του την επιτυχία, τα χρήματα, την καταξίωση στο πεδίο του. Το Entrepreneur.com σε άρθρο του, προσεγγίζει ακριβώς την αντίθετη πλευρά. Την αποτυχία. Και μάλιστα, η αρθρογράφος και CEO της Amobee, Kim Perell (φωτο), λέει με τολμηρό τρόπο, ότι οι επιχειρηματίες πρέπει… να επιδιώκουν την αποτυχία.

Όπως εξηγεί, κάθε αποτυχία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα μάθημα, που θα σε οδηγήσει στην μεγάλη επιτυχία αμέσως μετά. Η αποτυχίες, είναι ένα κρίσιμο κομμάτι, που αν το διαχειριστείς σωστά, μπορεί να σου δώσει ώθηση προς τα εμπρός.

Σε αυτή τη συζήτηση, θα πρέπει να βάλουμε και το στοιχείο της καινοτομίας. Αν κάποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και να καινοτομήσει, πρέπει να κάνει τολμηρές επιλογές και να «σπάσει» κανόνες. Η διαδρομή αυτή μπορεί να φέρει αποτυχίες, αφού οι πειραματισμοί είναι πολλοί. Και φυσικά, τις περισσότερες φορές ο μόνος τρόπος για να δεις αν μια ιδέα δουλεύει, είναι να τη δοκιμάσεις.

Ακόμα κι αν αποτύχεις, αυτό θα σε βάλει σε σκέψεις, θα ζυγίσεις πάλι τα δεδομένα και την επόμενη φορά θα κινηθείς ακόμα καλύτερα. Μάλιστα, η Kim Perell μιλά ακόμα πιο συγκεκριμένα, και παρουσιάζει τα 3 βασικά οφέλη που έχεις από την αποτυχία.

1- Θα νιώσεις τον φόβο, αλλά θα προχωρήσεις

2- Θα υιοθετήσεις μια νοοτροπία ανάπτυξης

3- Θα γίνεις πιο ανθεκτικός

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =