αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια πωλήτρια των ZARA αποκαλύπτει 18 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη λειτουργία του brand

Μια πωλήτρια των ZARA αποκαλύπτει 18 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη λειτουργία του brand

Σήμερα τα ZARA είναι πιθανότατα η πιο γοργά αναπτυσσόμενη αλυσίδα στον κόσμο, με 2.000 καταστήματα σε 60 χώρες. Τον Μάρτιο του 2006 ο όμιλος ξεπέρασε τη Σουηδική H&M και έγινε έτσι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Ευρώπης στα καταστήματα μόδας. Ο σχεδιαστής μόδας Ντάνιελ Πιέτ του οίκου Louis Vuitton έχει περιγράψει τα ZARA ως την πιο καινοτόμο και εντυπωσιακή αλυσίδα λιανικής στον κόσμο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που τους επέτρεψε να ανταγωνιστούν τα άλλα ποιοτικά σήματα με σχετικά χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι στα ZARA χρειάζονται μόνο δύο εβδομάδες για το σχεδιασμό και τη διάθεση ενός νέου προϊόντος, ενώ το σύνηθες χρονικό διάστημα του κλάδου είναι περίπου εννέα μήνες.

Η πιο ανορθόδοξη όμως στρατηγική που εφαρμόζεται είναι αυτή των μηδενικών δαπανών για διαφήμιση, αντίθετα η εταιρεία επενδύει ένα μέρος των κερδών της στη δημιουργία νέων καταστημάτων, όπως σημειώνει το Klik.gr.

Η γυναικεία ιστοσελίδα Popsugar μίλησε με μία γυναίκα που εργάζεται ως πωλήτρια σε ένα από τα καταστήματα των ZARA στη Νέα Υόρκη και αποκάλυψε πολλά ενδιαφέροντα για την αλυσίδα γυναικείας και ανδρικής ένδυσης. Δείτε τα παρακάτω:

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν 25% έκπτωση σε όλα τα ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα των καταστημάτων.

Η καλύτερη ώρα για να ψωνίσει κανείς στα ZARA είναι πριν το μεσημέρι.

Η χειρότερη είναι το Σάββατο και τα απογεύματα των καθημερινών ημερών.

Υπάρχουν τρεις σειρές γυναικείου ρουχισμού: Women και Women Studio, Basics και Trafaluc. Η πιο δημοφιλής είναι η σειρά Basics με τα απλά t-shirts, τα κορμάκια και τα πουλόβερ, μεταξύ άλλων.

Αν σου αρέσει κάτι στη σειρά Trafaluc, να θυμάσαι ότι πρέπει να το αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο γιατί η σειρά απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια.

Τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν τα ρούχα που πωλούνται στο e-shop.

Τα καταστήματα που παραλαμβάνουν πρώτα όλες τις νέες αφίξεις βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην 52nd Street και στο SoHo.

Όσα ρούχα δεν πωλούνται στο κατάστημα πηγαίνουν σε μια αποθήκη, που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ και στη συνέχεια μεταφέρονται σε άλλο κατάστημα ZARA.

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν από την αποθήκη. Πώς; Ρωτώντας στο κατάστημα αν υπάρχει το ρούχο που θέλουν στην αποθήκη. Αν ναι, τότε αποστέλλεται στο κατάστημα μέσα σε λίγες ημέρες. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει μόνο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Προκειμένου να αποφύγεις να πληρώσεις έξοδα αποστολής σε κάθε online παραγγελία σου, μπορείς να ζητήσεις να σου αποσταλεί το εμπόρευμα σε κάποιο κατάστημα που βρίσκεται κοντά σου.

Το καινούργιο εμπόρευμα αποστέλλεται στα καταστήματα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωί.

Ο αριθμός που τοποθετείται στα ράφια είναι συγκεκριμένος: 20 φορέματα, 8-12 πουκάμισα, 5 ζευγάρια παπούτσια και τα παντελόνια είναι ένα κομμάτι για το κάθε νούμερο.

Στα παιδικά είδη ρουχισμού, μπορούν όλες οι petite κυρίες να βρουν ένα κομμάτι που να ταιριάζει γάντι στο σώμα τους.

Τα πιο δημοφιλή ρούχα αυτή τη στιγμή στη γυναικεία κατηγορία είναι τα μαγιό και τα skinnyjeans.

Στα ZARA υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψεις ένα ρούχο που αγόρασες και να πάρεις πίσω τα χρήματά σου.

Τα καταστήματα διαθέτουν στιλίστες, τους οποίους στο εξωτερικό αποκαλούν visuals, καθώς η δουλειά τους είναι να παρατηρούν. Το πρωί, πριν το άνοιγμα, η ομάδα των παρατηρητών αναδιοργανώνει την τοποθέτηση των ρούχων, των αξεσουάρ και των υποδημάτων, διακοσμεί τις κούκλες και κάνει τον χώρο πιο ελκυστικό στα μάτια των πελατών.

Το πιο δημοφιλές κατάστημα ZARA είναι στο SoHo στη Νέα Υόρκη.

Ο μισθός μιας πωλήτριας είναι 12 δολάρια την ώρα, δηλαδή περίπου 10 ευρώ την ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − six =