αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια νύχτα στο μουσείο: Ιστορικά εκθέματα «ζωντανεύουν» με την επαυξημένη πραγματικότητα της Google

Μια νύχτα στο μουσείο: Ιστορικά εκθέματα «ζωντανεύουν» με την επαυξημένη πραγματικότητα της Google

Όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Ακόμα και ο τρόπος που βλέπουμε τα εκθέματα σε ένα μουσείο. Και μπορεί για την ώρα η γνωστή ταινία «Μια νύχτα στο μουσείο» να μοιάζει ως επιστημονική φαντασία, ωστόσο οι νέες τεχνολογίες… οδεύουν προς τα εκεί.

Δυνατό «μπάσιμο» φαίνεται πως θα κάνει στο προσεχές χρονικό διάστημα, η τεχνολογία Tango που έχει αναπτύξει η Google. Και αφορά την πολυσυζητημένη επαυξημένη πραγματικότητα. Προς το παρόν, λίγες συσκευές μπορούν να την υποστηρίξουν. Όπως όμως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην τεχνολογία, όταν γίνει η αρχή, θα βρεθεί και η συνέχεια της ιστορίας.

Χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας θέλει να κάνει το Institute of Arts, το οποίο βρίσκεται στο Ντιτρόιτ. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να «ζωντανέψει» τα εκθέματα του και να δώσει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Μάλιστα, όπως σημειώνει το Techcrunch.com, στις 25 Ιανουαρίου θα ανοίξει προς το κοινό η έκθεση με το όνομα Lumin (το φως στα λατινικά), όπου θα μπορεί να γίνει χρήση της εν λόγω τεχνολογίας.

Τι θα μπορεί να κάνει δηλαδή ο επισκέπτης: Για παράδειγμα, θα μπορεί κρατώντας τη συσκευή μπροστά από μια σαρκοφάγο 2.000 ετών, να δει την ακτινογραφία της μούμιας που βρίσκεται μέσα! ‘Η θα μπορεί μέσω τη συσκευής, να δει τα χρώματα που είχε ένα γλυπτό στην αρχαιότητα. Όλα μπροστά στα μάτια του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =