αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ιστορία από τα ’90s: Όταν ο νεαρός Elon Musk πήγε στα γραφεία της Netscape για να ζητήσει δουλειά, αλλά ντρεπόταν να μιλήσει

Μια ιστορία από τα ’90s: Όταν ο νεαρός Elon Musk πήγε στα γραφεία της Netscape για να ζητήσει δουλειά, αλλά ντρεπόταν να μιλήσει

Μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον κόσμο. Και να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ωστόσο τα δεδομένα δεν ήταν πάντα έτσι για τον Elon Musk. Πλέον έχει στην κατοχή του κολοσσούς όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity. Όμως όταν είχε πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ, ερχόμενος από τη Νότια Αφρική, τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Και ο ίδιος ήταν διαφορετικός.

Έφτασε στην Καλιφόρνια στις αρχές των ’90s, και όπως παραδέχεται, δεν ήξερε τι πραγματικά ήθελε να κάνει επαγγελματικά. Λίγο αργότερα, ξεκαθάρισε το τοπίο στο μυαλό του. «Το 1995 κατάλαβα ότι το ίντερνετ ήταν κάτι που θα άλλαζε τρομερά τον κόσμο, και ήθελα να είμαι μέρος αυτού» θυμάται ο Musk.

Τότε, όπως σημειώνει σε άρθρο του το CNBC, ο νεαρός Musk έκανε αίτηση για δουλειά στην Netscape. Πρόκειται για μια από τις πιο καλές τεχνολογικές εταιρίες εκείνη την εποχή. Ήταν μάλιστα η εταιρία που λάνσαρε τον πρώτο browser, με το όνομα Netscape Navigator.

Παρόλο που ο Musk είχε bachelor από το University of Pennsylvania, και εργαζόταν για να πάρει κι άλλο «χαρτί», κανείς στην Netscape δεν έδειχνε να ενθουσιάζεται με τον «άγνωστο» νεαρό. Η προσπάθεια του για δουλειά στην εταιρία δεν έπιασε τόπο. Ωστόσο, ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Και πήγε στο κτίριο της Netscape, στον χώρο του lobby. Ήθελε ακόμα μια ευκαιρία.

«Ήμουν πολύ ντροπαλός για να μιλήσω σε κάποιον. Έτσι, απλά στεκόμουν στο lobby», λέει ο Elon Musk.

Και εξηγεί: «Ήταν τόσο αμήχανο. Στεκόμουν εκεί για να δω αν θα μπορούσα να μιλήσω σε κάποιον. Αλλά δεν μπορούσα. Ήμουν τόσο φοβισμένος, που δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν. Και απλά έφυγα». Τελικά, δεν εργάστηκε ποτέ στην Netscape.

Η συνέχεια βέβαια ήταν ανοδική για τον Musk. Αφού ξεκίνησε να φτιάχνει δικές του εταιρίες. Από την Zip2 και την Paypal, μέχρι τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που έχει σήμερα. Αλλά κάποτε, ακόμα και ο Elon Musk στεκόταν αμήχανος σε μια γωνιά ενός lobby, χωρίς να έχει την άνεση να μιλήσει σε κάποιον άγνωστο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twelve =