αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ιδιαίτερη άποψη: «Γιατί ο leader αναπτύσσεται πραγματικά στο απογευματινό ωράριο 5-9»

Μια ιδιαίτερη άποψη: «Γιατί ο leader αναπτύσσεται πραγματικά στο απογευματινό ωράριο 5-9»

Μια ενδιαφέρουσα οπτική, για το πότε είναι οι κατάλληλες ώρες για να αναπτυχθεί ένας leader, παραθέτει σε άρθρο του στο Inc.com, ο επιχειρηματίας, Ron Gibori. Λέει ξεκάθαρα, ότι οι «καλές ώρες» είναι οι απογευματινές 5-9. Προσέξτε όμως: Δεν λέει για το πότε πρέπει να κάνεις… την βάρδια σου. Δεν είναι μια τυπική ανάλυση για το πως θα οργανώσεις τον χρόνο σου.

Όπως εξηγεί ο businessman, θα πρέπει να εργάζεσαι και το πρωί στο γραφείο. Τότε, όπως όλοι, θα ασχοληθείς με τα meetings, τους πελάτες ή την ομάδα σου. Πράγματα, δηλαδή, που είναι τα απαραίτητα για να τρέξει μια επιχείρηση. Όμως το «κλειδί» σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται αλλού. Όταν οι υπάλληλοι έχουν σταματήσει τη δουλειά. Το απόγευμα.

«Οι leaders είναι σαν τους παίχτες που θέλουν να παίζουν συνεχώς. Και εργάζονται πολύ σκληρά για να φτάσουν εκεί» σημειώνει ο Gibori.

Έτσι, όταν οι άλλοι σταματούν να εργάζονται, εσύ συνεχίζεις τη δουλειά, αλλά με συγκεκριμένα δεδομένα. Το απόγευμα είναι η ώρα π.χ. που θα συναντήσεις ανθρώπους από τη βιομηχανία σου. Θα βγεις μαζί τους και θα συζητήσεις. Οι άνθρωποι που γνωρίζεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Σε αυτές τις ώρες, θα κάνεις πράγματα εκτός γραφείου, που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς.

Κάθε ημέρα, πρέπει να ξυπνάς νωρίς. Όμως, σύμφωνα με τον έμπειρο επιχειρηματία, το να θα γίνεις καλός leader, εξαρτάτε από το τι θα κάνεις στο απογευματινό 5-9. «Στην ουσία είναι τόσο απλό: Το 9-5 είναι για την ανάπτυξη της ομάδας. Το απογευματινό 5-9 είναι για την προσωπική ανάπτυξη», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =