αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια διαφορετική άποψη: Γιατί το να είσαι «boss hater» μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σου. Αλλά να σε κάνει σούπερ επιχειρηματία

Μια διαφορετική άποψη: Γιατί το να είσαι «boss hater» μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σου. Αλλά να σε κάνει σούπερ επιχειρηματία

Υπάρχουν πάντα οι υπάλληλοι, που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους, το περιβάλλον εργασίας και θεωρούν ότι έχουν άδικη μεταχείριση. Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία, ίσως να είσαι και εσύ ένας «boss hater». Και όπως λέει η bestseller συγγραφέας, Suzy Welch, μιλώντας στο CNBC, αυτός είναι ο Νο1 λόγος που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σου.

Κάτι το οποίο έχει διαπιστώσει και η ίδια όλα αυτά τα χρόνια, σε χώρους επιχειρήσεων. Την ώρα που ένας εργαζόμενος που έχει κίνητρα, ψάχνει πάντα για ευκαιρίες, νέες προκλήσεις και είναι ενθουσιασμένος, από την άλλη ο «boss hater» δεν είναι ποτέ ενθουσιασμένος για τα νέα projects, τις νέες τεχνολογίες ή το νέο αφεντικό.

Αυτοί οι άνθρωποι, ακόμα κι αν είναι έξυπνοι, συνήθως δεν ωφελούν τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται, καταστρέφουν το πνεύμα της ομάδας και παράλληλα καταστρέφουν και τη δική τους διαδρομή. Δεν είναι εύκολο, με συνεχή αρνητικότητα, να προχωρήσεις και να εξελιχτείς. Φυσικά, αν έχεις μια… χλιαρή άποψη για τα αφεντικά σου, τότε δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία.

Εδώ υπάρχει όμως μια ανατροπή: Ακόμα κι αν είσαι όντως «boss hater», αυτό εμπεριέχει μια ευκαιρία. Μπορεί να σε κάνει καλό επιχειρηματία. Αρκεί να το συνειδητοποιήσεις.

«Μερικοί από τους πιο πετυχημένους ιδρυτές εταιριών στον κόσμο, είναι ‘boss hater’» λέει η γνωστή συγγραφέας, τονίζοντας ότι ένας από αυτούς ήταν πιθανότατα και ο Steve Jobs.

Ακριβώς αυτή η αρνητική προδιάθεση προς οποιοδήποτε αφεντικό, μπορεί να σε οδηγήσει σε άλλους δρόμους, να δημιουργήσεις κάτι δικό σου και να φτάσεις στην επιτυχία. Έτσι, φυσικά δεν θα έχεις και κάποιον… πάνω από το κεφάλι σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + twelve =