αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια γυναίκα περιγράφει τα 4 πράγματα που έμαθε, όταν παραιτήθηκε από τη δουλειά της χωρίς να έχει εναλλακτικό πλάνο

Μια γυναίκα περιγράφει τα 4 πράγματα που έμαθε, όταν παραιτήθηκε από τη δουλειά της χωρίς να έχει εναλλακτικό πλάνο

Είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην επαγγελματική διαδρομή κάποιου. Όταν καλείται να αποφασίσει για το αν θα αφήσει την καθημερινή του δουλειά, για να ιδρύσει μια δική του επιχείρηση ή να τρέξει ένα δικό του project γενικότερα.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, περιγράφει σε άρθρο της στο Thrive Global, η Kat Boogard. Αρχικά πήγε στο γραφείο του αφεντικού της, για να ανακοινώσει την μεγάλη της απόφαση. «Είναι δύσκολο να φανείς σίγουρος, όταν παραιτήσαι από τη δουλειά σου» παραδέχεται. Και σημειώνει ότι εκείνες οι στιγμές, ήταν γεμάτες αμηχανία.

«Καθόμουν μπροστά από τον άνθρωπο που ήταν διευθυντής μου για χρόνια. Από τότε που η εταιρία με προσέλαβε full-time, αμέσως μετά την πρακτική μου. Και έπρεπε να εξηγήσω ότι θα αποχωρήσω», τονίζει η Kat Boogard.

Μετά την αρχική έκπληξη, ο διευθυντής την ρώτησε γιατί αποχωρεί και αν έχει στα χέρια της κάποια άλλη πρόταση. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας, αφού η Boogard δεν είχε κάποια απάντηση να του δώσει. Γιατί πολύ απλά δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο εναλλακτικό πλάνο. Απλά πάντα ήθελε να γίνει freelance writer. Το σκεφτόταν χρόνια και τελικά πήρε την μεγάλη απόφαση. Έτσι του είπε απλά αυτό. Ότι θέλει να γίνει συγγραφέας και να το κάνει full-time.

Μάλιστα, η ίδια δηλώνει ότι πάντα ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε η επαγγελματική ασφάλεια. Το να… πηδήξεις από το πλοίο και από μια θέση πλήρους απασχόλησης, χωρίς να έχεις εναλλακτικό πλάνο, δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείς να κάνεις, σημειώνει. Πρέπει να το κάνεις μόνο αν είσαι έτοιμος για όλα.

«Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό το τρομακτικό άλμα ήταν μια από τις πιο διαφωτιστικές εμπειρίες της καριέρας μου. Πείτε το ηλίθιο, παρορμητικό ή γενναίο. Αλλά σίγουρα ήταν εκπαιδευτικό», λέει η ίδια.

Και παραθέτει τα 4 πράγματα που έμαθε:

1- Δεν χρειάζεσαι την έγκριση των άλλων

2- Το εκφοβιστικό είναι συναρπαστικό

3- Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να προσπαθήσεις

4- Η καριέρα σου δεν σε καθορίζει από μόνη της

ΥΓ: Η Kat Boogard κλείνει το άρθρο της λέγοντας ότι μέχρι τώρα το νέο της ξεκίνημα πάει μια χαρά. Και σκοπεύει να μάθει πολλά από όλη αυτή την διαδρομή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =