αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ανατρεπτική άποψη: Πως το κινητό σου σε «εμποδίζει» από το να παίρνεις ρίσκα

Μια ανατρεπτική άποψη: Πως το κινητό σου σε «εμποδίζει» από το να παίρνεις ρίσκα

Στέκεσαι στην ουρά για καφέ ή είσαι μέσα σε ένα ασανσέρ. Έχεις μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά «κενά». Τι κάνεις; Σκέφτεσαι; Μήπως πιάνεις συζήτηση με τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου; Μάλλον όχι. Πιθανόν κάνεις κάτι άλλο: Κοιτάς το κινητό σου. Ότι κάνουν και οι περισσότεροι.

Το αμερικανικό The Muse παραθέτει μια ανατρεπτική άποψη: Τα κινητά μας είναι οι συσκευές που μας «εμποδίζουν» από το να παίρνουμε ρίσκα. Καταφεύγουμε σε αυτά όποτε νιώθουμε άβολα. Και αναλωνόμαστε εκεί.

Σκέψου το: Κάθεσαι μόνος στο μπαρ. Αρχίζεις να σκρολάρεις στο κινητό. Εύκολο. Από την άλλη, πως θα σου φαινόταν να μιλήσεις στο άτομο που κάθεται δίπλα σου; Ναι, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο.

Καταφεύγουμε στα κινητά, όταν δεν θέλουμε να μπούμε σε καταστάσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε άβολα. Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό μπορεί να σε… σαμποτάρει και στα επαγγελματικά. Αρκετές φορές ίσως να έχεις βρεθεί σε ένα network event. Και τι κάνεις συνήθως; Κάθεσαι και πατάς… reload 30 φορές στο Facebook. Αντί να κάνεις κάτι πολύ πιο ουσιώδες: Να μιλήσεις στον άγνωστο που στέκεται απέναντι σου, ο οποίος ίσως να σε βοηθήσει στο επαγγελματικό σου μονοπάτι.

Το ότι θα κάνεις συζήτηση με έναν άγνωστο ή με έναν συνάδελφο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταλήξεις σε κάτι καλό. Μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα ή ακόμα και να υπάρξουν συγκρούσεις. Όμως δεν γίνεται κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά από μια άβολη κατάσταση, να καταφεύγεις στο κινητό. Πρέπει να πάρεις το ρίσκο.

Άσε το κινητό μακριά. Και δοκίμασε να κάνεις το «δύσκολο» και αυτό που πιστεύεις ότι θα σε κάνει να νιώσεις άβολα. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκπληκτικά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + five =