αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ανατρεπτική άποψη: «Πρέπει να σκεφτείς το πότε θα παραιτηθείς, πριν καν αρχίσεις»

Μια ανατρεπτική άποψη: «Πρέπει να σκεφτείς το πότε θα παραιτηθείς, πριν καν αρχίσεις»

Όταν ξεκινάμε ένα καινούργιο project συνήθως δεν σκεφτόμαστε την αποτυχία. Για την ακρίβεια, δεν σκεφτόμαστε το κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να παραιτηθούμε. Η παραίτηση, είναι υποτιμημένη, όπως λέει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com.Έχουμε μια εμμονή να βλέπουμε μόνο τα πράγματα που λειτουργούν και δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε ότι κάποιες ιδέες έκαναν τον κύκλο τους.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο άρθρο, μεγάλοι leaders όπως ο Steve Jobs ή οι ιδρυτές της Google, βάσισαν την επιτυχία τους στην παραίτηση. Δηλαδή, καταλάβαιναν πότε μια ιδέα τους δεν προχωρά, το αποδέχονταν και ετοίμαζαν το επόμενο μεγάλο project.

Ο Seth Godin στο βιβλίο του με τίτλο: «The Dip: A Little Book That Teaches You When to Quit (And When to Stick)», εξηγεί αυτό ακριβώς. Το πως και πότε πρέπει να παραιτούμαστε. Ο ίδιος είναι businessman και συγγραφέας, με πολλά international bestsellers βιβλία στο βιογραφικό του.

«Αποφασίστε πριν τον αγώνα, το κάτω από ποιες συνθήκες θα σταματήσετε και θα παραιτηθείτε» λέει χαρακτηριστικά ο Seth Godin.

Δεν πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις, όταν τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα. Τότε, πιθανότατα θα λάβουμε εν θερμώ μια λάθος απόφαση. Πρέπει να το έχουμε σκεφτεί από πριν. Χρειάζεται να σκεφτούμε, δηλαδή, τα πιθανά σενάρια που θα μας οδηγήσουν να εγκαταλείψουμε την ιδέα ή την επιχείρηση μας.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να πει: «Όχι, δεν αξίζει τον κόπο». Και δώστε του την άδεια, να το έχει σκεφτεί, πριν καν αρχίσετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + sixteen =