αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να είσαι ‘φυσιολογικός’ στην επιχειρηματικότητα»: Το μάθημα του Richard Branson

«Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να είσαι ‘φυσιολογικός’ στην επιχειρηματικότητα»: Το μάθημα του Richard Branson

Ο Richard Branson έχει καταγράψει το δικό του -μεγάλο- success story. Σήμερα είναι ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του Virgin Group. Το οποίο περιλαμβάνει πολλές εταιρίες. Όμως ο Branson είχε πάντα, ανάμεσα σε άλλα, ένα χαρακτηριστικό: Έκανε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, αδιαφορώντας για το τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό είναι και το μάθημα που δίνει σε blog post του.

«Η καινοτομία δεν προέρχεται από το να αισθάνεσαι άνετα με ότι κάνεις, και από το να κάνεις το ίδιο με τους άλλους», τονίζει ο γνωστός businessman.

Και συμπληρώνει: «Όλοι έχουμε διαφορετικές ιδιότητες και πλεονεκτήματα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας αντί να προσπαθούμε απλώς να είμαστε σαν τους άλλους». Ο Branson τα έκανε όλα διαφορετικά από μικρός. Έφυγε από το σχολείο σε ηλικία μόλις 16 ετών. Τα έκανε διαφορετικά και στη συνέχεια: ίδρυσε μια αεροπορική εταιρία, μη έχοντας καμία εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο.

«Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να είσαι ‘φυσιολογικός’», λέει ο Mr Virgin απευθυνόμενος στους νέους επιχειρηματίες. Και τονίζει ότι το ένας καλός ηγέτης πρέπει να αξιοποιεί τα διαφορετικά skills που έχει, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε άλλους να είναι ο καλύτερος εαυτός τους.

Όντως είναι ρίσκο να πας σε ένα «άγνωστο» μονοπάτι. Ο Branson λέει ότι χρειάζονται δύο βασικά πράγματα για να επιβιώσεις. Να σηκώνεσαι ξανά και ξανά μετά τις αποτυχίες και δεύτερον να είσαι προετοιμασμένος για αυτά που θέλεις να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =