αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι η αποτυχία είναι καλό πράγμα»: Ένας ιδρυτής λέει την ανατρεπτική άποψη του

«Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι η αποτυχία είναι καλό πράγμα»: Ένας ιδρυτής λέει την ανατρεπτική άποψη του

Συνήθως ακούμε συμβουλές σαν αυτές: Όσο πιο γρήγορα αποτύχεις, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην επιτυχία. Κάνε τις αποτυχίες σου νωρίς, για να προετοιμαστείς για το μέλλον. Κάθε αποτυχία, είναι ένα μεγάλο μάθημα.

Μπορεί να υπάρχει μια δόση αλήθεια σε όλες τις παραπάνω φράσεις. Τώρα όμως θα δούμε την άλλη άποψη. Ο ιδρυτής του Ambitious.com, Greg Rollett, μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει μια εντελώς διαφορετική οπτική. Όπως εξηγεί, η αποτυχία δεν βοηθά και για αυτό πρέπει να προσπαθείς να νικάς σε κάθε ευκαιρία. Κα να μην ακούς όλους αυτούς που λένε ότι η αποτυχία είναι κάτι καλό.

«Πρέπει να προσπαθείς να είσαι πετυχημένος, σε κάθε βήμα που κάνεις», λέει ο ίδιος.

«Πολλοί λένε ότι η αποτυχία είναι ΟΚ. Η αποτυχία δεν είναι ΟΚ. Κανείς δεν θέλει να αποτύχει» εξηγεί ο Rollet. Όπως σημειώνει, στους αγώνες οι νικητές παίρνουν τα μετάλλια και αν δεν νικήσεις, δεν υπάρχει κανένα βραβείο για εσένα. Μπορούμε να κερδίσουμε όλοι; Προφανώς όχι, όπως παραδέχεται και ο Rollet. Όμως όλοι πρέπει να πάμε εκεί έξω, έχοντας ως στόχο τη νίκη.

Πρέπει να σκέφτεσαι ότι θα κερδίζεις. Όχι ότι θα χάσεις. Έτσι αποκτάς την νοοτροπία του νικητή. «Είμαι εδώ για να νικήσω» λέει ο Greg Rollett για τον εαυτό του, αφού και αυτός εφαρμόζει την ίδια τακτική. Και προτείνει να το κάνεις κι εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nine =