αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην μαθαίνετε από τον Jack Ma και τον Bill Gates»: 2+1 ιδιαίτερες συμβουλές από τον Jack Ma (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μην μαθαίνετε από τον Jack Ma και τον Bill Gates»: 2+1 ιδιαίτερες συμβουλές από τον Jack Ma (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι λίγο, να ξεκινάς από ένα φτωχό χωριό της Κίνας και να καταφέρνεις να χτίσεις έναν τεχνολογικό γίγαντα. Ο Jack Ma το κατάφερε. Και σήμερα είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και πλούσιους επιχειρηματίες στον κόσμο. Ενώ η Alibaba έχει αλλάξει τον τρόπο που «μοιράζεται» το ηλεκτρονικό εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δεις 3 συμβουλές του Jack Ma, προς τους νέους επιχειρηματίες. Και ίσως δεν είναι αυτές που θα περίμενες. «Μην μαθαίνετε από τις πετυχημένες ιστορίες», λέει αρχικά. Ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να εστιάσεις σε αυτούς που απέτυχαν. Και να ανακαλύψεις το γιατί απέτυχαν.

Επίσης, μην μαθαίνεις από τον Jack Ma και τον Bill Gates. «Μάθε από τον γείτονα της διπλανής πόρτας. Κάνει το ίδιο πράγμα [με εσένα] αλλά το κάνει πολύ καλύτερα. Γιατί;», τονίζει.

«Η φιλοσοφία μου είναι: Επιδιόρθωσε την στέγη, όταν έχει ακόμα ήλιο», λέει ο Jack Ma.

Όταν η εταιρία σου πάει καλά, τότε πρέπει να κάνεις τις απαιτούμενες αλλαγές και διορθώσεις. Όταν έρθει η «καταιγίδα», πρέπει να φυλαχτείς και να κάνεις πιο αργές κινήσεις. Δεν έχει νόημα όταν έξω έχει καταιγίδα, να ανέβεις να φτιάξεις την σκεπή. Θα καταστραφείς. «Σε μια μικρή επιχείρηση, ποτέ δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τις υπέροχες ημέρες για πολύ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =