αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην κάνετε τίποτα πριν με ρωτήσετε»: 7 φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι σπουδαίοι leaders

«Μην κάνετε τίποτα πριν με ρωτήσετε»: 7 φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι σπουδαίοι leaders

Αν θέλεις να γίνεις πραγματικός leader, πρέπει να γίνεις πηγή έμπνευσης για τους εργαζομένους σου. Έτσι ώστε όλοι να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Φυσικά, για να πετύχεις κάτι τέτοιο δεν μετρούν μόνο οι πράξεις σου ή τα οικονομικά δεδομένα. Έχει σημασία και το τι λες. Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα.  Η οποία περιλαμβάνει τις 7 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί ηγέτες.

1# Δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο ευκαιρίες. Ναι, υπάρχουν προβλήματα κι αν κάνεις ότι δεν τα βλέπεις σίγουρα δεν θα φύγουν ποτέ. Αν και η φράση χρησιμοποιείται συχνά για να ενθαρρύνει τα μέλη της ομάδας να σκέφτονται πιο δημιουργικά, μπορεί επίσης να δείξει ότι ο ηγέτης δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει ότι υπάρχουν πραγματικά challenges που πρέπει να ξεπεραστούν.

2# Μην κάνετε τίποτα πριν με ρωτήσετε. Όταν θέλεις να ελέγχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στην καθημερινή δουλειά ενός εργαζομένου, καταλήγεις να «σκοτώσεις» την δημιουργικότητα του και να ρίξεις το ηθικό του. Αυτό που πρέπει να κάνεις ως leader, είναι να του παρέχεις όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες έτσι ώστε να κάνει μόνος του τη δουλειά. Εκτός αν είναι πολύ νέος στην εταιρία, οπότε χρειάζεται κάποια καθοδήγηση.

3# Μην μου φέρνετε κακά νέα. Το αποτέλεσμα θα είναι πιθανότατα να μαθαίνεις… τελευταίος τα κακά νέα. Διότι αυτά θα υπάρχουν. Μια φράση λέει «Τα κακά νέα δεν είναι κρασί. Δεν γίνονται καλύτερα όσο παλιώνουν». Φρόντισε να μαθαίνεις πρώτος ο,τι δεν πάει καλά.

4# Δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους, είναι δουλειά. Οκ, σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα επαγγελματικό περιβάλλον μέσα σε μια εταιρία. Αν όμως οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι τους βλέπεις απλά ως αναλώσιμα εργαλεία, μάλλον δεν θα είναι πολύ χαρούμενοι και παραγωγικοί. Μην ξεχνάς ποτέ το ανθρώπινο κομμάτι. Δημιούργησε καλές σχέσεις με την ομάδα σου.

5# Δεν χρειαζόμαστε άλλες ιδέες. Οι ηγέτες συχνά απορρίπτουν δημιουργικές ιδέες όχι επειδή οι ιδέες αυτές δεν έχουν προοπτικές, αλλά επειδή δεν είναι σε θέση να χειριστούν τον φόβο, την αβεβαιότητα και το άγχος που συνοδεύουν μια καινοτόμο ιδέα. Δεν θέλουν το ρίσκο. Αλλά αν θέλεις πραγματικά να πας στο επόμενο level, πρέπει να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες.

6# Δεν θέλω να με ενοχλείτε. Αν η πόρτα σου είναι συνεχώς κλειστή, τότε δεν θα μαθαίνεις γρήγορα τι δεν πάει καλά ή ποια είναι τα tasks στα οποία πρέπει να δώσεις μια καθοδήγηση. Άνοιξε την πόρτα σου, σήκω από τον υπολογιστή σου, και άκου αυτά που έχουν να σου πουν οι άνθρωποι σου.

7# Η αποτυχία δεν είναι μέσα στις επιλογές. Με αυτό τον τρόπο θα βάλεις τον φόβο και το άγχος μέσα στο γραφείο. Και κανείς δεν θα τολμάει να εφαρμόσει ή έστω να εκφράσει μια νέα ιδέα. Κάπως έτσι, η στασιμότητα θα είναι αναπόφευκτη. Όπως λέει ο Mark Zuckerberg, «οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται όταν έχεις την ελευθερία να αποτύχεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eight =