αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην δέχεστε τα πράγματα όπως είναι»: Ο Tim Cook μίλησε για αυτό που του δίδαξε ο Steve Jobs. Και έδωσε 3 tips για να το καταφέρεις

«Μην δέχεστε τα πράγματα όπως είναι»: Ο Tim Cook μίλησε για αυτό που του δίδαξε ο Steve Jobs. Και έδωσε 3 tips για να το καταφέρεις

«Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή στην ιστορία για να ζεις», είπε ο Tim Cook, μιλώντας σε περισσότερους από 5.500 αποφοίτους του Duke University. Ο γνωστός CEO στηρίζει την άποψη του σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Πλέον ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια πλατφόρμα ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού και να καταφέρει να έχει πελάτες- χρήστες- συνδρομητές, από την άλλη άκρη της Γης. Είναι η εποχή των ευκαιριών. Και κάπως έτσι, οι επιχειρηματίες έχουν τα εργαλεία και τις δυνατότητες, για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, όπως λέει ο Cook.

Ο ίδιος, θυμήθηκε τον στενό του συνεργάτη και φίλο, Steve Jobs. Τον άνθρωπο που του έμαθε να είναι ατρόμητος. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό, για όσους θέλουν να κάνουν ριζοσταστικές αλλαγές στον κόσμο. Στην συνεργασία που είχε με τον Steve Jobs, ο Cook έμαθε ότι οι transformative leaders έχουν μια «μια ανήσυχη άρνηση» να δεχθούν τα πράγματα όπως είναι.

«Κανένα μεγάλο challenge δεν έχει επιλυθεί ποτέ, και δεν έχει επιτευχθεί ποτέ διαρκής βελτίωση, μέχρι οι άνθρωποι να τολμήσουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό», είπε ο Cook μπροστά στους αποφοίτους. Όπως εξήγησε, αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει να βρεις τον «ατρόμητο» μέσα σου. Και έδωσε 3 tips για να το πετύχεις.

1# Κάνε το πρώτο βήμα, ακόμα κι αν δεν ξέρεις που θα σε πάει

Ένα από τα μεγάλα μαθήματα που θυμάται o Cook από τον Steve Jobs, είναι η παρακίνηση προς όλους να ακολουθούν την καρδιά τους. Ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος για το που θα σε οδηγήσει, πρέπει να το κάνεις. Συχνά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις το θάρρος να φύγεις από τη ‘συμβατική σοφία’. Δηλαδή να αγνοήσεις την ‘αποδεκτή άποψη’ που επικρατεί για ένα θέμα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

2# Να εμπνέεσαι από έναν υψηλότερο σκοπό, και όχι από τα χειροκροτήματα

Όπως είπε ο Cook, στην Apple δεν ρωτούν «Τι μπορούμε να κάνουμε;». Αντ’ αυτού, ρωτούν: «Τι πρέπει να κάνουμε;». Ο ίδιος εξήγησε: «Απορρίπτουμε την ιδέα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αναπόφευκτη – γι ‘αυτό τρέχουμε την Apple με 100 τοις εκατό ανανεώσιμη ενέργεια». Η καθοδήγηση από μια σειρά υψηλότερων αξιών και στόχων θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε πιο γρήγορα σε κρίσεις. Και να φτάσετε στην μεγάλη επιτυχία.

3# Αποκάλυψε τον χαρακτήρα σου

Οι ατρόμητοι άνθρωποι δεν φοβούνται να σηκωθούν και να πουν την γνώμη τους, για όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Δείχνουν τον χαρακτήρα τους και παραθέτουν τις απόψεις τους. Ο Tim Cook είπε και κάτι ακόμα σημαντικό: Χρειάζεται θάρρος να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα σηκωθεί και θα αλλάξει τα πράγματα, όταν η πλειοψηφία των ανθρώπων αρκούνται στο να δεχτούν τα πράγματα όπως είναι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =