αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε ένα tweet ο Elon Musk έδειξε ότι η Tesla είναι μια διαφορετική εταιρία

Με ένα tweet ο Elon Musk έδειξε ότι η Tesla είναι μια διαφορετική εταιρία

Είναι δεδομένο ότι η Tesla αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πλέον ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Έχει δημιουργήσει πολλούς οπαδούς, λόγω της έμφασης που δείχνει στην συνεχή καινοτομία.

Βέβαια, αυτοί οι γρήγοροι ρυθμοί βελτιώσεων… ίσως είναι δίκοπο μαχαίρι. Κάποιοι πελάτες φαίνεται ότι δυσαρεστούνται, όπςω προκύπτει και από έναν πρόσφατο ιντερνετικό διάλογο στο Twitter, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος ο Musk. Ξεκίνησε με το ίδιο να ανακοινώνει τη νέα έκδοση του “Autopilot”, η οποία είναι συμβατή με τα μοντέλα που διαθέτουν “Hardware 2” (HW2). Κάτι που αφήνει απ’ έξω παλαιότερα οχήματα που διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό HW1. Ένας από τους πελάτες, ρώτησε τον Elon Musk αν θα μπορούσε να πληρώσει, έτσι ώστε να αναβαθμίσει το όχημα του με “Hardware 2”.

«Δυστυχώς αυτό θα απαιτούσε να απογυμνώσουμε όλο το αυτοκίνητο και να αντικαταστήσουμε 300+ μέρη. Μακάρι να υπήρχε εύκολος τρόπος» απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

Στη συζήτηση τότε μπήκε και ένας άλλο χρήστης ζητώντας από τον Musk να δημιουργηθεί κάποιο τμήμα που θα επιτρέπει την αναβάθμιση των παλιότερων μοντέλων Tesla, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες να απολαμβάνουν τις νέες τεχνολογίες της εταιρίας. Πάλι όμως ήρθε… η ξεκάθαρη απάντηση του Musk. «Η Tesla δεν θα σταματήσει ποτέ να καινοτομεί. Όποιος το πιστεύει αυτό, μάλλον αγοράζει λάθος αυτοκίνητο. Θα υπάρχουν νέες αλλαγές κάθε 12 με 18 μήνες» τόνισε.

Όπως σημειώνει το inc.com, ενώ οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες αρκούνται σε ελάχιστες αλλαγές κάθε χρόνο, και κάνουν σημαντικές βελτιώσεις κάθε 4 με 5 χρόνια, η Tesla δείχνει να κινείται σε έναν άλλο δρόμο. Έναν πιο «γρήγορο» δρόμο, με έμφαση στην καινοτομία. «Αν δώσουμε πόρους για να φτιάξουμε ένα ολόκληρο τμήμα για μετασκευές, ο ρυθμός μας στην καινοτομία θα πέσει δραστικά» εξήγησε ο Elon Musk. Είναι ξεκάθαρη η τακτική του: καινοτομία με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «θυσιάσει» κάποιους πελάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + two =