αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜερικά κόλπα που μπορεί να κάνει ο Chrome και ίσως δεν τα γνωρίζεις

Μερικά κόλπα που μπορεί να κάνει ο Chrome και ίσως δεν τα γνωρίζεις

O Google Chrome είναι ο πιο δημοφιλής browser στον πλανήτη. Βλέποντας πόσο δημοφιλής είναι, είναι βέβαιο ότι θα έχει τόσα κόλπα και τεχνάσματα διαθέσιμα, που μερικά από αυτά δυστυχώς τα ξεχνάμε. Δείτε μερικά τα οποία συγκέντρωσε το Secnews.gr.

OK Google

Για όλους εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες φωνητικής αναζήτησης του τηλεφώνου τους και στους υπολογιστές τους, η λειτουργία του OK Google για Android λειτουργεί και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Google Keep

Είχατε ποτέ την ανάγκη να σημειώσετε γρήγορα μια ιδέα ή μια σκέψη που ήρθε στο μυαλό σας, ενώ σερφάρατε στο Διαδίκτυο; Με το keep.google.com, μπορείτε τώρα να σημειώσετε γρήγορα ό,τι χρειάζεστε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Χρησιμοποιούμε όλοι τη δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης της Google, ώστε το Chrome να θυμάται τους κωδικούς πρόσβασής μας. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πού αποθηκεύονται οι κωδικοί πρόσβασης; Μπορείτε να έχετε πρόσβαση ή / και να τους αλλάξετε, πληκτρολογώντας το παρακάτω κείμενο στη γραμμή αναζήτησης chrome: // settings / passwords

Επαναφορά καρτελών που έκλεισαν πρόσφατα

Εάν έχετε κλείσει το πρόγραμμα περιήγησής σας με πολλές καρτέλες ανοικτές και στη συνέχεια θέλετε να επιστρέψετε, το Chrome σας καλύπτει. Απλά πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις στο επάνω δεξιό άκρο του προγράμματος περιήγησης, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο ιστορικό και θα δείτε όλες τις πρόσφατες καρτέλες σας έτοιμες να ανοίξουν με ένα μόνο κλικ.

Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας

Η συνήθως μακρά διαδικασία σύνδεσης με άλλο υπολογιστή από απόσταση έχει πλέον απλοποιηθεί από το Google Chrome. Αυτό που νωρίτερα, χρειαζόταν ένα ειδικό λογισμικό να εγκατασταθεί στο μηχάνημά σας και το μηχάνημα στο οποίο επιθυμούσατε να συνδεθείτε, χρειάζεται τώρα μόνο μια εφαρμογή Chrome και λειτουργεί σε διάφορες πλατφόρμες. Επισκεφτείτε αυτόν το σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα.

Βάλτε σελιδοδείκτες σε πολλές καρτέλες ταυτόχρονα

Εάν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα και θέλετε να τις αποθηκεύσετε στους σελιδοδείκτες σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε Ctrl + Shift + D και θα τις βρείτε στους σελιδοδείκτες. Αν δεν είστε σίγουροι για τη χρήση της συντόμευσης από την πρώτη προσπάθειά σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Σελιδοδείκτες.

Σίγαση καρτελών

Οι ήχοι που ακούγονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας, ενώ σερφάρετε στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια προσπαθείτε να βρείτε την καρτέλα από τη οποία προέρχονται, είναι ένα πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά. Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε αυτό το σενάριο, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία σίγασης καρτελών (και πολλά ακόμα), ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο chrome: // flags / # enable-tab-audio-muting.

Awesome New Tab

Έχετε βαρεθεί με τη συνηθισμένη όψη της νέας καρτέλας; Υπάρχουν δύο επεκτάσεις Chrome για να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε καλύτερα. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο του Awesome New Tab για να προσαρμόσετε τη νέα σας καρτέλα. Εναλλακτικά, αν θέλετε να έχετε διαφορετική προβολή κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Earth View από την Google που θα τραβήξει τυχαία μια εικόνα από τη βάση δεδομένων της στο Google Maps για να “φωτίσει” τη νέα σας καρτέλα!

Παίξτε με τον T-Rex

Για εκείνες τις φορές που ανοίγετε το Google Chrome μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε σύνδεση στο Internet – περάστε την ώρα σας μέχρι να γίνει επανασύνδεση, παίζοντας το παιχνίδι T-Rex. Ο δεινόσαυρος θα εμφανιστεί στην οθόνη σας για να σας ενημερώσει ότι δεν έχετε ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εκείνη τη στιγμή, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =