αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλοι «παίχτες» είναι έτοιμοι να πάρουν καταστήματα του Μαρινόπουλου, αν το σχέδιο διάσωσης ναυαγήσει

Μεγάλοι «παίχτες» είναι έτοιμοι να πάρουν καταστήματα του Μαρινόπουλου, αν το σχέδιο διάσωσης ναυαγήσει

Κομβικό ρόλο στην πορεία του λιανεμπορίου τη νέα χρονιά θα παίξει η έκβαση της υπόθεσης διάσωσης του Μαρινόπουλου, η οποία βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τελική της έκβαση. Σε περίπτωση που τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και προχωρήσει η συμφωνία, τότε δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις στην αγορά, και το κυριότερο θα αποφευχθεί ένα πιθανό κύμα λουκέτων. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια του Σκλαβενίτη να «γυρίσει το καράβι» και να φέρει σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε, να σώσει τον Μαρινόπουλο από την κατάρρευση.

Οι περισσότεροι προβλέπουν πως ευκολότερα ή δυσκολότερα θα το πετύχει, και σε ορίζοντα τριετίας θα έχει καταφέρει να εμφανίσει και τα πρώτα κέρδη. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία των παραπάνω, λέγοντας πως το στοίχημα δεν βγαίνει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στην περίπτωση που η συμφωνία ναυαγήσει, και η ιστορική αλυσίδα οδηγηθεί σε βίαια πτώχευση, τότε εκτιμάται πως οι αναταράξεις που θα βιώσει το λιανεμπόριο θα είναι πρωτόγνωρες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για εκατοντάδες λουκέτα προμηθευτών και χιλιάδες ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των 11.000 υπαλλήλων του Μαρινόπουλου. «Θα ταρακουνηθεί το σύμπαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία πάντως, θέλουν τους μεγάλους λιανέμπορους να είναι έτοιμοι να εντάξουν στο δίκτυό τους, κάποια από τα καταστήματα του Μαρινόπουλου σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το deal με τον Σκλαβενίτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =