αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜεγάλη συνεργασία μεταξύ Xiaomi και Nokia (και αφορά πολλά πράγματα)

Μεγάλη συνεργασία μεταξύ Xiaomi και Nokia (και αφορά πολλά πράγματα)

Ο ασιατικός γίγαντας ηλεκτρονικών συσκευών Xiaomi εξαγόρασε ένα τεράστιο αριθμό πατεντών από τη Nokia, μόλις ένα χρόνο μετά την απόκτηση 1.500 πατεντών από τη Microsoft. Η συμφωνία με τη Nokia καλύπτει διάφορους τομείς, όπως αδειοδότηση πατεντών και εξοπλισμό δικτύων. Η φινλανδική εταιρία θα προσφέρει δικτυακή υποδομή στην Xiaomi, ενώ και οι δύο εταιρίες θα εργαστούν από κοινού σε λύσεις οπτικής μεταφοράς δεδομένων για datacenters και IP routing. Η συνεργασία τους δε σταματά εκεί και μαζί θα εξερευνήσουν τους τομείς του Internet of Things, την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα καθώς και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η Xiaomi είναι από τις κορυφαίες κατασκευάστριες smartphone στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία μαζί τους. Καλωσορίζοντας μια τέτοια εξέχουσα τεχνολογική εταιρία στην οικογένεια των αδειών πατεντών μας, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους σε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών projects», τόνισε ο Rajeev Suri, Πρόεδρος και CEO της Nokia.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Δε γνωρίζουμε για παράδειγμα πόσες και ποιες πατέντες εξαγοράστηκαν, ούτε και τον οικονομικό διακανονισμό μεταξύ των δύο εταιριών.

«Ως εταιρία προσπαθούμε να παραδώσουμε τεχνολογικές καινοτομίες στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο στενά με τη Nokia στο μέλλον. Η Xiaomi είναι δεσμευμένη στο χτίσιμο βιώσιμων, μακράς διαρκείας συνεργασιών με παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες. Η συνεργασία μας με τη Nokia θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε την πρωτοπορία της στην κατασκευή μεγάλων, υψηλής απόδοσης δικτύων και την αξιοσημείωτη δύναμή της στο software και τις υπηρεσίες, καθώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ακόμα πιο εκπληκτικά προϊόντα και υπηρεσίες που φέρνουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη στους Mi fans σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Lei Jun, Πρόεδρος και CEO της Xiaomi.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 2 =