αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜαθήματα προγραμματισμού για κορίτσια έως 17 ετών με την υποστήριξη της Google (Ναι, στην Ελλάδα)

Μαθήματα προγραμματισμού για κορίτσια έως 17 ετών με την υποστήριξη της Google (Ναι, στην Ελλάδα)

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European Institute of Innovation and Technology) , στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, προωθεί την υλοποίηση εργαστηρίων εκμάθησης κώδικα (προγραμματισμού) για παιδιά με έμφαση στα κορίτσια, ηλικίας 12-17 ετών, σε χώρες όπου παρατηρείται μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το ΕΙΤ συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, με έδρα την Αττική και παραρτήματα σε όλη την ΕΕ.) για την πραγματοποίηση αυτών των εργαστηρίων, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Ήδη μέσα στους μήνες του καλοκαιριού, 50 μαθήτριες από σχολεία της Αττικής και άλλων Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του ψηφιακού προγραμματισμού και να πάρουν βασικές αρχές χειρισμού! Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτές του ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με την Google, το Κολέγιο BCA και το Κολέγιο Τεχνολογίας Athens Tech, και με τους Δήμους, θα βρεθούν με την σειρά στις παρακάτω περιοχές: στον Δήμο Αλίμου ( 12-14 Ιουλίου) , στον Δήμο Κορυδαλλού (17-19 Ιουλίου) , στον Δήμο Ευρώτα (27-30 Ιουλίου), στον Δήμο Μεσσήνης (7-9 Αυγούστου), στον Δήμο N.Ηρακλείου (28-30 Αυγούστου).

Οι νεαρές προγραμματίστριες θα ξανασυναντηθούν τον Σεπτέμβριο σε μια «γιορτή για τον κώδικα». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το κολλέγιο BCA στην Αθήνα. Εκεί οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Goοgle και κατόπιν αφού χωριστούν σε ομάδες υπο την καθοδήγηση ειδικών, θα διαγωνιστούν και θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν μια δημιουργική ιδέα που θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή. Η πιο καινοτόμος ιδέα που θα την επιλέξει ειδική Επιτροπή , θα λάβει την υποστήριξη επαγγελματιών προγραμματιστών ώστε να γίνει πραγματικότητα!

Η… «αποστολή εξερεύνησης του κώδικα» των νεαρών εφευρετών δεν τελειώνει εκεί. Η καμπάνια θα συνεχιστεί και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Οι 50 πρώτες μαθήτριες από την Ελλάδα θα είναι οι Πρέσβειρες του Ψηφιακού Κώδικα και καθ’ όλη την διάρκεια της ευρωπαϊκής καμπάνιας , θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τις ομάδες των εργαστηρίων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ δηλώσεις συμμετοχής: +30 210 2692 880, info@kean.gr,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 1 =