αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε μια απλή φράση, ο Elon Musk δείχνει το πως σκέφτονται οι σπουδαίοι ηγέτες

Με μια απλή φράση, ο Elon Musk δείχνει το πως σκέφτονται οι σπουδαίοι ηγέτες

«Ο αρχιτέκτονας του αύριο». Έτσι έχει χαρακτηρίσει τον Elon Musk, το περιοδικό Rolling Stone. Αναμφίβολα, μιλάμε για έναν από τους πιο καινοτόμους και επιτυχημένους επιχειρηματίες της εποχής μας. Είναι από τους ανθρώπους που βλέπουν κάτι σε μακρινή απόσταση, το οποίο δεν μπορούν να δουν οι άλλοι. Κάπως έτσι, ανέπτυξε εταιρίες όπως η SpaceX ή η Tesla.

Το inc.com, στέκεται σε μια φράση του, η οποία δείχνει το πως σκέφτονται οι σπουδαίοι leaders. «Προσπαθώ να κάνω χρήσιμα πράγματα που λειτουργούν, κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και κάνουν το μέλλον καλύτερο», έχει πει ο Musk.

Αυτό είναι το γενικότερο σκεπτικό του. Η φράση- κλειδί είναι συγκεκριμένη και πολύ σύντομη: «Θα προσγειώσουμε τον άνθρωπο στον Άρη το 2025». Τι μπορεί να δείχνει αυτή η φράση; Τα πράγματα είναι απλά: Ένας μεγάλος σκοπός, το όραμα και μια ημερομηνία ολοκλήρωσης. Σκέψου σήμερα να εργαζόσουν για την SpaceX και να δούλευες προς τον μεγάλο στόχο. Είναι από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο.

Ο Musk έχει καταφέρει να είναι ένας μεγάλος leader. Για να πετύχεις κάτι τέτοιο, πρέπει να εστιάσεις σε 3 βασικά πράγματα: Το αρχικό όραμα, στο να μεταφέρεις αυτό το όραμα στην ομάδα και στοχεύεις να πετύχεις πολλές «μικρές νίκες», που θα σε οδηγήσουν στον μεγάλο στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =