αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜάχη γιγάντων: Πως η Booking σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Airbnb

Μάχη γιγάντων: Πως η Booking σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Airbnb

Η Booking.com είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο που επικεντρώνεται στη διαμονή, κάτι που η Τζίλιαν Τανς, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας αποκαλεί «το πιο κρίσιμο κομμάτι του ταξιδιού».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το γνωστό site, με πάνω από 20 χρόνια ιστορίας πίσω του- που ανήκει στη Booking Holdings, η οποία ελέγχει και τις Priceline, Kayak και OpenTable – έχει αρχίσει να αισθάνεται την… απειλητική ανάσα της Airbnb.

Τον Απρίλιο, η Booking δήλωσε ότι είχε πετύχει 5 εκατομμύρια μη ξενοδοχειακές αγγελίες – αριθμός αυξημένος κατά 27% τον περασμένο χρόνο. Η Airbnb, εντωμεταξύ, ακολουθεί με μικρή διαφορά, καθώς καταμετρά 4,85 εκατομμύρια αγγελίες.

Η Τανς δήλωσε ότι η εταιρεία παρατήρησε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για κρατήσεις διαμερισμάτων και σπιτιών στα δεδομένα της, οπότε είχε ήδη αρχίσει να καταχωρεί αυτά τα είδη ακινήτων στην πλατφόρμα της, όταν η Airbnb πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή. «Είμαστε μια εξαιρετικά πελατοκεντρική εταιρεία», δήλωσε η ίδια στη συνάντηση Most Powerful Women του Fortune που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η Booking.com «χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα» στο τμήμα της αγοράς των ΗΠΑ που δεν αφορά ξενοδοχεία, και όπου η Airbnb είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης.

Η έμφαση της Booking στο να είναι μια «εταιρεία που καθοδηγείται πρωτίστως από δεδομένα» είναι μέρος της στρατηγικής της. Η Τανς, η οποία ήταν από τις πρώτες υπαλλήλους της Booking και έγινε CEO της εταιρείας το 2016, δήλωσε ότι η εκμάθηση των λειτουργικών συστημάτων είναι ήδη έντονα ενσωματωμένη στις διαδικασίες της εταιρείας και η τεχνητή νοημοσύνη έχει «τεράστιες δυνατότητες στον χώρο του ταξιδιού».

Σημείωσε, τέλος, ότι αν και συχνά ο χρόνος που δαπανάται για τον προγραμματισμό των διακοπών είναι περισσότερος από τη διάρκεια των πραγματικών διακοπών, η τεχνητή νοημοσύνη έχει την «ευκαιρία να κάνει καλύτερες επιλογές για τους πελάτες».

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =