αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΛίστα: Τα πιο ασφαλή smartphones της αγοράς, σύμφωνα με την Google

Λίστα: Τα πιο ασφαλή smartphones της αγοράς, σύμφωνα με την Google

Η Google δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο “Android Security 2016 Year in Review” με τις στρατηγικές που ακολούθησε κατά το 2016 με στόχο να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό και τις κακόβουλες εφαρμογές στο Google Play Store.

Σύμφωνα με την εταιρία, μόλις το 0.05% των εφαρμογών που εγκαταστάθηκαν μέσω του Google Store ήταν δυνητικά επιβλαβής για το χρήστη, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό ήταν στο 0.15%.

Καθημερινά κατά το 2016 πραγματοποιούνταν 750 εκατομμύρια έλεγχοι για εφαρμογές με επιβλαβές περιεχόμενο, ενώ σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχαν και εταιρίες κολοσσοί όπως οι Qualcomm, MediaTek και NVIDIA. Σκοπός των εταιριών είναι η μηνιαία τροφοδότηση των χρηστών smartphones με patches ασφαλείας.

Η Google ισχυρίζεται ότι έχει παραδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας σε 735 εκατομμύρια κινητά που ανήκουν σε περισσότερους από 200 κατασκευαστές και πάνω από 2.000 μοντέλα ή 1.4 δισ. ενεργές συσκευές Android, ενώ τώρα εργάζεται για να φέρει αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έτσι λοιπόν, διαμορφώθηκε μία λίστα με τα ασφαλέστερα smartphones σύμφωνα με την Google. Πρόκειται για συσκευές που έλαβαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της Google που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, και έτσι βρέθηκαν οι συσκευές οι οποίες έλαβαν γρηγορότερα τις νέες ενημερώσεις.

– Google Pixel
– Google Pixel XL
– Motorola Moto Z Droid
– OPPO A33W
– Nexus 6P
– Nexus 5Χ
– Nexus 6
– OnePlus 3
– Samsung Galaxy S7
– Asus Zenfone 3
– Bq Aquarius M5
– Nexus 5
– Vivo V3 Max
– LG V20
– Sony Xperia X Compact

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eighteen =