αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, οι HR Managers ίσως κοιτούν περισσότερο… το Instagram σου, αντί για το Linkedin. Και υπάρχουν λόγοι

Κι όμως, οι HR Managers ίσως κοιτούν περισσότερο… το Instagram σου, αντί για το Linkedin. Και υπάρχουν λόγοι

Αν είσαι επαγγελματίας που ψάχνεις για δουλειά ή ένας οποιοσδήποτε freelancer, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχεις «χτίσει» όσο καλύτερα γίνεται το Linkedin profile σου. Και είναι λογικό. Μιλάμε για την πιο professional πλατφόρμα δικτύωσης αυτή τη στιγμή. Είναι εκεί όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα των περισσότερων εργοδοτών και HR Managers. ‘Η μήπως όχι;

Μια νέα έρευνα έρχεται να το ανατρέψει αυτό. Σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 850 Managers. Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η έρευνα υποστηρίζει ότι αυτοί που ψάχνουν εργαζόμενους δεν εστιάζουν μόνο στο Linkedin προφίλ τους. Μόνο το 29% των HR Managers εξετάζει το προφίλ LinkedIn του αιτούντος, ενώ το 38% ψάχνει για λογαριασμούς σε άλλα social media.

«Το LinkedIn είναι μια μεγάλη πλατφόρμα, αλλά αν έχετε κάποιο βιογραφικό, πιθανότατα δεν θα βρείτε κάτι περισσότερο για αυτό εκεί», εξηγεί ο Carly Johnson, project manager στη Simply Hired.

Όπως λέει ο ίδιος, συνήθως οι Managers καταφεύγουν στο Instagram ή στο Facebook, για να δουν συνολικά τις συνήθειες και τις δραστηριότητες ενός υποψηφίου. Εκεί υπάρχει «ένα δεύτερο επίπεδο πληροφοριών», τονίζει. Στο Linkedin είναι όλα πιο «επαγγελματικά δομημένα».

Αντίθετα, βλέποντας το Instagram κάποιου, ίσως μπορείς να καταλάβεις καλύτερα αν ταιριάζει στην κουλτούρα της εταιρίας, ποια είναι τα ενδιαφέροντα του, αλλά ακόμα και το κατά πόσο ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά την πλατφόρμα. Μην ξεχνάμε ότι πλέον πολλά επαγγέλματα «συνδέονται» με τα social media.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + twenty =