αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, οι υπάλληλοι στην καφετέρια του Facebook ζορίζονται πολύ οικονομικά

Κι όμως, οι υπάλληλοι στην καφετέρια του Facebook ζορίζονται πολύ οικονομικά

Κανονικά ένας μισθός ύψους 20 δολαρίων την ώρα ή 41.600 δολαρίων τον χρόνο θα ήταν ικανοποιητικός για τους περισσότερους εργαζόμενους σε μια καφετέρια. Όχι όμως και στην Silicon Valley που οι περισσότεροι εργαζόμενοι του τεχνολογικού τομέα λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές που έχουν οδηγήσει το κόστος ζωής στα ύψη.

Όσοι εργάζονται σε υποστηρικτές υπηρεσίες στην «καρδιά» της υψηλής τεχνολογίας ανταποκρίνονται με δυσκολία στις υποχρεώσεις τους, αν και αμείβονται αρκετά υψηλότερα από τους συναδέλφους τους σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Είναι μάλιστα σχεδόν αδύνατο για αυτούς να αποταμιεύσουν, να αγοράσουν σπίτι, ή να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν αυτή την δύσκολη πραγματικότητα, περίπου 500 εργαζόμενοι στην καφετέρια που διαθέτουν τα κεντρικά γραφεία της Facebook στην Καλιφόρνια αποφάσισαν να ιδρύσουν σωματείο και να διεκδικήσουν υψηλότερη αμοιβή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένα ζευγάρι εργαζομένων, που μένει μαζί με τα τρία παιδιά του σε ένα γκαράζ όχι μακριά από τις εγκαταστάσεις τηςFacebook.

Το ζευγάρι αν και βγάζει πολλά περισσότερα από άλλους εργαζόμενους σε ίδιες δουλειές δεν μπορεί να παρέχει ούτε τα βασικά στα παιδιά του, λόγω του υψηλού κόστους. Λόγω των χρημάτων που λαμβάνουν δεν δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση στην υγεία αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν και τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στους υπαλλήλους του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τόσο η Facebook όσο και η εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία της καφετέριας δεν αντιτίθενται στην δημιουργία του σωματείου.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =