αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, η Uber είχε λάβει άδεια από την Apple για να «παρακολουθεί» τους χρήστες ακόμα και όταν έκλειναν την εφαρμογή

Κι όμως, η Uber είχε λάβει άδεια από την Apple για να «παρακολουθεί» τους χρήστες ακόμα και όταν έκλειναν την εφαρμογή

Η Apple, γνωστή λάτρης της ασφάλειας, παρείχε στην Uber το δικαίωμα να καταγράφει τι συμβαίνει σε μια οθόνη iPhone ακόμη και όταν η εφαρμογή δεν είναι σε λειτουργία; Κι όμως φαίνεται ότι συνέβη.

Οπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο ερευνητής ασφαλείας Will Strafach αποκάλυψε τι συμβαίνει στην οθόνη ενός iPhone με την εφαρμογή και τόνισε ότι το περιστατικό αυτό είναι αρκετά περίεργο, καθώς το Cupertino σκόπευε να απαγορεύσει την εφαρμογή από το App Store λόγω παραβίασης ιδιωτικών δικαιωμάτων.

Η Uber, από την πλευρά, της  ισχυρίζεται ότι η άδεια που δόθηκε από την ίδια την Apple χρησιμοποιήθηκε για την τροφοδοσία ενός από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής καθώς βοήθησε στην εγκατάσταση των Uber maps στο iPhone.

Η Melanie Ensign, Security και Privacy communicator της Uber, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ΑPI δε χρησιμοποιείται πλέον οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η Apple, από την πλευρά της, εξηγεί ότι τα δικαιώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εφαρμογή μόνο για τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζεται. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας φόβος περί παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών και μόλυνσης με κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Αν και η Apple χορηγεί πολύ δύσκολα δικαιώματα για τις λειτουργίες iCloud access, push notifications και Apple Pay, στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε το ελεύθερο για την καταγραφή της δραστηριότητας της οθόνης ενός iPhone, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά σε ερευνητές και χρήστες. Μια κίνηση αρκετά παρακινδυνευμένη, θα λέγαμε.

Μπορεί η λειτουργία αυτή να απενεργοποιήθηκε -όπως ισχυρίζεται η Uber- αλλά σίγουρα είναι η μόνη εφαρμογή που έχει αποκτήσει άδεια από την Apple μέχρι στιγμής;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 6 =