αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κι όμως, η επιτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να εργάζομαι όλη την ημέρα»: Η Arianna Huffington παραθέτει μια άποψη που πρέπει να ακούσεις

«Κι όμως, η επιτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να εργάζομαι όλη την ημέρα»: Η Arianna Huffington παραθέτει μια άποψη που πρέπει να ακούσεις

Η Arianna Huffington θεωρείται σήμερα μια από τις πιο πετυχημένες businesswomen στον κόσμο, στο πεδίο των media. Είναι η γυναίκα που ίδρυσε την Huffington Post, ένα ενημερωτικό site που έφτασε σε υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας και πλέον έχει εκδόσεις σε πολλές χώρες του κόσμου- και στην Ελλάδα. Σήμερα, η Arianna Huffington διαχειρίζεται το νέο της site, Thrive Global.

Ενώ κάποιος θα περίμενε ότι μια τέτοια γυναίκα θα ήταν λάτρης της… ατελείωτης δουλειάς, τα δεδομένα στην πραγματικότητα είναι διαφορετικά. Η ίδια είχε μια κακή εμπειρία, όταν κάποτε εργαζόταν πολλές ώρες, και από τότε άλλαξαν όλα. Αλλά και η επιτυχία, τελικά ήρθε μέσα από έναν διαφορετικό δρόμο.

«Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι η επιτυχία της Huffington Post συνέβη αφού άρχισα να φροντίζω τον εαυτό μου», λέει η γνωστή επιχειρηματίας.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο CNBC, η μεγάλη επιτυχία ήρθε όταν σταμάτησε να δουλεύει όλο το 24ωρο. Όλα άλλαξαν το 2007, όταν η ίδια κατέρρευσε, εξουθενωμένη από την συνεχόμενη δουλειά. «Η Huffington Post ήταν μόνο ένα ‘παιδί’ δύο ετών όταν κατέρρευσα», λέει η Arianna Huffington, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμη επιτύχει την επιρροή και την αναγνωσιμότητα που έχει σήμερα.

Από εκείνο το δυσάρεστο περιστατικό και μετά, ξεκίνησε να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην υγεία της, ενώ κατάλαβε ότι ο καλός ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο. Μάλιστα, όπως εξηγεί, όταν είναι πολύ κουρασμένη, είναι λιγότερο παραγωγική και παίρνει κακές αποφάσεις. Ενώ παράλληλα επιβαρύνει την υγεία της.

Αυτό που προτείνει συνεχώς στους επιχειρηματίες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, είναι να μην φτάνουν στο burnout. Η επιτυχία μπορεί να έρθει χωρίς να φτάσουμε την υγεία μας σε άσχημο επίπεδο. Και πάντα, είναι απαραίτητος ένας καλός ύπνος, για να μπορείς να είσαι αποδοτικός την επόμενη ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =