αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως, για να πετύχεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις προσωπική ζωή. Εδώ είναι 3 σωτήρια tips

Κι όμως, για να πετύχεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις προσωπική ζωή. Εδώ είναι 3 σωτήρια tips

Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Κάπως έτσι είναι ίσως η καθημερινότητα πολλών από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Με τα καθημερινά δρομολόγια να εστιάζουν από το σπίτι στο γραφείo και το αντίστροφο. Ο ΟΟΣΑ διενήργησε πρόσφατα μελέτη για να προσδιορίσει ποιες χώρες προσφέρουν στους εργαζομένους την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Οι ερευνητές εξέτασαν έναν αριθμό παραγόντων κατά την δημιουργία του καταλόγου, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ωρών εργασίας, του προσωπικού χρόνου και του ποσοστού απασχόλησης των εργαζόμενων μητέρων. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε η Ολλανδία.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι όσο περισσότερη δουλειά, τόσο περισσότερη επιτυχία, όμως φαίνεται ότι αν δεν έχεις μια καλή ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής, τότε δεν θα είσαι πετυχημένος στην δουλειά σου. Και επίσης είναι πιθανό να πληγεί η υγεία σου. Υπάρχουν 3 σωτήρια tips που μπορείς να εφαρμόσεις, όπως τα παρουσιάζει το Entrepreneur.com.

1# Περιόρισε τις δραστηριότητες χαμηλής αξίας. Πολλοί επιχειρηματίες εργάζονται περισσότερες ώρες από ό, τι πρέπει, απλώς επειδή χάνουν χρόνο σε δραστηριότητες χαμηλής αξίας. Εστίασε στα σημαντικά tasks. Επίσης, φρόντισε να μην έχεις πολλούς περισπασμούς καθημερινά, όπως η υπερβολική ώρα στα social media.

2# Προγραμμάτισε επαναλαμβανόμενες εξόδους. Ναι, είναι δύσκολο για έναν επιχειρηματία να έχει κοινωνικές συναντήσεις συνεχώς. Αλλά αυτές είναι απαραίτητες για να έχεις μια καλή ισορροπία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προγραμματίσεις επαναλαμβανόμενες εξόδους, όπως π.χ. το δείπνο με φίλους 2 φορές τον μήνα.

3# BONUS: Βρες τρόπους να καταπολεμήσεις το στρες. Συνήθως η επαγγελματική ζωή και το στρες πάνε μαζί. Βρες τρόπους να το καταπολεμήσεις. Για παράδειγμα, αν το απόγευμα δεις πολλά emails στο inbox σου, μπορείς να τα αφήσεις στην άκρη για το επόμενο πρωί. Και να κάνεις έναν περίπατο για να «καθαρίσει» το μυαλό σου. Κάνοντας μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους – ακόμα και αν είναι για λίγα λεπτά – μπορεί να βοηθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =