αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚενά ασφαλείας εντόπισε η Huawei στα ακριβά μοντέλα της. Και κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις

Κενά ασφαλείας εντόπισε η Huawei στα ακριβά μοντέλα της. Και κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις

Τρία κενά ασφαλείας φαίνεται ότι εντοπίστηκαν στα high end smartphones της Huawei, για τα οποία δηλώνει ότι προέβη στις απαραίτητες διορθώσεις.

Το πρώτο κενό ασφαλείας είναι το CVE-2017-2711 και αφορά στο Huawei P9 Plus, το οποίο επιτρέπει σε κακόβουλους χρήστες να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές σε ένα smartphone με το κατέβασμα μίας εφαρμογής. Με μία αναβάθμιση του firmware (από την έκδοση VIE-AL10C00B352) και έπειτα το πρόβλημα αυτό διορθώνεται, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το άλλο κενό ασφαλείας έχει την κωδική ονομασία CVE-2017-2703 και αφορά στα Huawei P9 και Huawei Mate 9 και επιτρέπει σε όσους έχουν φυσική επαφή με το κάθε smartphone να μπουν στις ρυθμίσεις του συστήματος, μεσα από τη χρήση του Phone Finder app. H Huawei ανακοίνωσε ότι έχει διορθώσει και αυτό το κενό ασφαλείας και στα δύο μοντέλα, με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις λογισμικού.

Όπως σημειώνει το pestaola.gr, υπάρχει ένα ακόμα κενό ασφαλείας με κωδικό αριθμό CVE-2017-2698, το οποίο αφορά σε μοντέλα Huawei P9 και Mate 8 στα οποία έχει γίνει root. Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος της εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη συσκευή. Και πάλι, η Huawei δηλώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες με την διάθεση της κατάλληλης αναβάθμισης για το κλείσιμο των κενών ασφαλείας που έχουν προκύψει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =