αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚίνηση- ματ από την Tesla: Εξαγόρασε τη γερμανική Grohmann Engineering

Κίνηση- ματ από την Tesla: Εξαγόρασε τη γερμανική Grohmann Engineering

Η Tesla Motors συμφώνησε να εξαγοράσει τη γερμανική Grohmann Engineering, η οποία εξελίσσει αυτοματοποιημένα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής για μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου.

H γερμανική εταιρεία έχει βοηθήσει ανταγωνιστές της Tesla όπως η Daimler και η BMW να κατασκευάσουν γραμμές παραγωγής για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως σημειώνει το Euro2day.gr, η εταιρεία του Elon Musk επιδιώκει να αυξήσει την δυνατότητα παραγωγής στα 500.000 οχήματα ετησίως ως το 2018, από τα 80.000 οχήματα που βρίσκεται σήμερα. Η βασική μονάδα παραγωγής της είναι στο Φρεμόντ της Καλιφόρνια.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε αυξήσει το ρυθμό παραγωγής στο εργοστάσιο μας στο Φερμόντ κατά 400% σε τέσσερα χρόνια και αναμένουμε ότι η εξαγορά αυτή θα μας βοηθήσει να τον επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο» ανέφερε η Tesla σε ανακοίνωση της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας μηχανικών και τεχνικών στη Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια. Η Tesla συμφώνησε την Κυριακή να αγοράσει μερίδιο 74,9% από τον ιδρυτή της εταιρείας και μεγαλομετόχου Klaus Grohmann και το υπόλοιπο 25,1% από την εταιρεία private equity Deutsche Beteiligungs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + thirteen =