αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚίνηση-έκπληξη: Αναστέλλει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα η Uber

Κίνηση-έκπληξη: Αναστέλλει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα η Uber

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της στη χώρα μας ανακοίνωσε η Uber. Με ανάρτησή της που μεταδίδει το Reuters, επικαλείται για την απόφαση αυτή τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε και θέτει περιορισμούς στον κλάδο.

«Νέα τοπική νομοθεσία ψηφίστηκε πρόσφατα, με προβλέψεις που έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες μεταφορικού έργου (ride-sharing services)», ανέφερε. «Πρέπει να εξετάσουμε αν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε εντός του νέου πλαισίου και έτσι αναστέλλουμε το UberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μια κατάλληλη λύση».

Η Uber λειτουργεί δύο υπηρεσίες στην Αθήνα: την UberX, που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς και την UberTAXI, η οποία αξιοποιεί οδηγούς ταξί.

Η εταιρεία, που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2011, έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις, δικαστικές μάχες και απαγορεύσεις, έχει πάρει μια πιο διαλλακτική στάση με τη νέα της CEO Dara Khosrowshahi, αναστέλλοντας τη λειτουργία της σε διάφορες πόλεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς νόμους.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 11 =