αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάτι που όλοι έχουμε σκεφτεί: Ο ιδρυτής της Oppo «καρφώνει» την Apple για την τιμή του iPhone

Κάτι που όλοι έχουμε σκεφτεί: Ο ιδρυτής της Oppo «καρφώνει» την Apple για την τιμή του iPhone

Η αγορά της Κίνας έχει αποδειχθεί δύσκολο στοίχημα για πολλά από τα μεγάλα ονόματα. Η LG φημολογείται ότι δεν θα λανσάρει εκεί το νέο LG G6 ενώ και για την Apple δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Τι είναι όμως αυτό που φταίει στην περίπτωση της Apple;

Σύμφωνα με τον ιδρυτή των Oppo και Vivo, Duan Yongping, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg, το πείσμα της Apple στην τιμολόγηση του iPhone είναι η αιτία που χάνει έδαφος στην αγορά της Κίνας.

Ο Duan ανέφερε ότι η τιμή ενός iPhone 7 στην Κίνα είναι 780 δολάρια, που για αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι περισσότερο από τον μισθό ενός μήνα. Ακόμη και το «φθηνότερο» iPhone SE κοστίζει στην Κίνα 476 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Techblog.gr, τo 2016 ήταν δύσκολη χρονιά για την Apple στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του οποίου είδε να χάνει την θέση της από την top τριάδα κατασκευαστών smartphones. Η Huawei τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι Oppo, Vivo και Xiaomi, με την Apple να τερματίζει στην 5η θέση.

Σύμφωνα με τον Duan, η Apple συνεχίζει να αναζητά μεγάλα περιθώρια κέρδους, ακόμη και αν αυτό κοστίζει στην εταιρεία σε πωλήσεις σε χώρες όπως Κίνα και Ινδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + seven =