αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘυμάστε το πλάνο του Ζούκερμπεργκ για την πώληση των μετοχών του FB; Κι όμως προχωρά

Θυμάστε το πλάνο του Ζούκερμπεργκ για την πώληση των μετοχών του FB; Κι όμως προχωρά

Πριν λίγο καιρό, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει ότι θα πουλήσει -σε βάθος χρόνου- της μετοχές του στο FB, έχοντας στο μυαλό ένα φιλανθρωπικό πλάνο. Αρκετοί ήταν αυτοί που τότε εμφανίστηκαν δύσπιστοι, για το αν τελικά ο Ζούκερμπεργκ θα κάνει τελικά πράξη τα λεγόμενα του.

Φαίνεται όμως πως το σχέδιο προχωρά. Τον περασμένο μήνα ο ιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας πούλησε μετοχές συνολικής αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. Όπως τονίζει το αμερικανικό site Recode.net, o Μαρκ Ζούκερμπεργκ πούλησε 742.000 μετοχές.

Μπορεί τα 300 εκατ. δολάρια να μοιάζουν πολλά χρήματα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος της περιουσίας του Mr Facebook. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος κατέχει ακόμα πάρα πολλές μετοχές του FB, οι οποίες όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, έχουν «χρυσή» αξία.

Η πώληση των μετοχών γίνεται με στόχο να χρηματοδοτήσει τη νέα οργάνωση του με την ονομασία «Chan Zuckerberg Initiative» που θα εστιάσει στην μάθηση, στην θεραπεία ασθενειών, στην επικοινωνία των ανθρώπων και στην δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων. Υπενθυμίζεται, ότι όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με αφορμή τη γέννηση της κόρης του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =